Biomassa gestookte energie installaties

HoSt is al meer dan 25 jaar actief in het ontwerpen, bouwen, bedrijven en onderhouden van zeer efficiënte en bewezen biomassa gestookte energie-installaties.

De verbrandingstechnologie is zeer flexibel in verwerkbare brandstoffen: vochtgehaltes van 10% tot 55% en brandstoffen met een laag assmeltpunt zoals stro, kaf, mest, olijfpulp, kippenmest en RDF (Refuse Derived Fuel). Daarnaast kan HoSt de rookgasreiniging leveren om de uitstoot van NOx, zwavel, chloor, stof en andere vervuilende componenten te minimaliseren en te voldoen aan de gewenste emissienormen.

HoSt levert biomassa gestookte installaties vanaf 2 MWt tot 50 MWt. Voor capaciteiten boven de 25 MWt worden twee gescheiden biomassa verbrandingslijnen toegepast. Het is namelijk goedkoper om de ketels als complete modules naar de locatie te brengen. Bijkomende voordelen zijn verder de beperking van de bouwhoogte en een grote flexibiliteit voor de klant.

Waarom kiezen voor één van de HoSt verbrandingsinstallaties?

  • Flexibiliteit in brandstof
  • Hoge efficiency
  • Hoge beschikbaarheid
  • Competitief prijsniveau

Projecten

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassa gestookte energie installaties gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Vragen over een project, wil je een project bezoeken of wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

EINDHOVEN (STRIJP)

Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale produceert naast warmte ook groene stroom. De installatie heeft een uitgebreide rookgasreiniging.

 

 

LIZUMS

De zeer efficiënte houtgestookte WKK-installatie van HoSt in Lizums, Letland levert 10,5 MWt warmte en 3,1 MWe elektriciteit aan een naastgelegen hout pellet productielijn en meubelfabriek.