• Business Intelligence Specialist

Business Intelligence Specialist

Wij zijn per direct op zoek naar een BI Specialist die data uit verschillende bronnen kan ontsluiten en rapportages op kan stellen.

FUNCTIE-INHOUD

Binnen de HoSt groep werk je voor verschillende afdelingen en entiteiten. Je stelt overzichten op waarbij data gedreven werken centraal staat. De toepassing van Business Intelligence en dashboarding speelt hierbij een strategische rol. Het gaat hierbij zowel om data voor onze interne processen (KPI), als ook voor de verbeteringen van onze installaties op het gebied van onderhoud (predictive maintenance). Door informatie slimmer te ontsluiten ondersteun je de organisatie. Je staat samen met een aantal kennisdragers aan het begin van een nieuw hoofdstuk betreffende het analyseren van data en de wijze waarop je dit beschikbaar stelt aan gebruikers.

Je gaat in gesprek met de operatie en het management om te herkennen waar de informatiebehoefte van deze stakeholders ligt. Je bespreekt deze analyses en zorgt daarna dat de gevraagde data op de juiste wijze wordt ontsloten. Dit betekent dus ook dat jij de dashboards en rapportages maakt die worden gevraagd. Tevens ben je  verantwoordelijk voor het vullen van het datawarehouse. Indien je pionieren mooi vindt, dan is dit wellicht de geschikte functie voor jou!

FUNCTIE-EISEN

 • Je bent van nature nieuwsgierig en analytisch sterk;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met het opzetten van ETL processen;
 • Je bent een specialist op je vakgebied als het gaat om kennis van Azure (pré ervaring met: SQL, SSIS, SSAS en SSRS) en Power BI wat je nodig hebt om data goed te kunnen ontsluiten;
 • Je hebt kennis van datawarehouse architecturen en de Data Vault methodologie;
 • Je hebt al de nodige ervaring met Microsoft Dynamics 365 Business Central;
 • Je werk- en denkniveau is minimaal HBO en je hebt een opleiding gevolgd richting Bedrijfskunde / Informatiekunde / Wiskunde / Data Science;
 • Je staat sterk in je schoenen en je voelt je op je gemak binnen een technische organisatie;
 • Je woont bij voorkeur in de regio Twente.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Werken op het snijvlak van energietransitie en technologieontwikkeling;
 • Sleutelrol binnen de duurzame energiesector;
 • Werken binnen een jong en snelgroeiend team met een informele sfeer;
 • Uitdagende en afwisselende baan met doorgroeimogelijkheden;
 • Een internationale werkomgeving;
 • Grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

OVER HOST

De HoSt Groep is één van de wereldmarktleiders op het gebied van bio-energiesystemen en technologieën voor het omzetten van organische reststromen in duurzame energie en grondstoffen. HoSt staat voor samen werken aan hoogwaardig gebruik van reststromen en een maatschappij waarin afval niet bestaat, maar als herbruikbare grondstof wordt ingezet. Met ruim 240 medewerkers verspreid over zeven landen ontwikkelt, ontwerpt, fabriceert en onderhoudt HoSt sinds 1991 meer dan 300 innovatieve en bewezen installaties. HoSt draagt bij aan het succes van een circulaire economie, industrie en maatschappij door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem en het creëren van waardevolle eindproducten uit reststromen.

HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Amerika, Frankrijk, Letland, Polen, Duitsland en Engeland en meer dan 300 gebouwde installaties in meer dan 30 landen over vier continenten. Voor de door HoSt geleverde systemen, heeft HoSt 24/7 service- en onderhoudsteams.

GEÏNTERESSEERD?

Mail je cv en motivatie naar [email protected]. Algemene vragen kunnen worden gericht aan recruiter Lloyd Schellevis, inhoudelijke vragen aan Raymond Enkt (COO) via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.