STAGE

Optimale Amine Mengsel

Stage Optimale Amine Mengsel

HoSt draagt bij aan het succes van een circulaire economie door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem, het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch afval zoals (vloeibare) CO2. Vanuit dat oogpunt, is HoSt niet alleen één van grootste leveranciers van vergistingsinstallaties die allerlei soorten organisch afval omzetten naar biogas, maar ook bouwt en exploiteert HoSt biomassa gestookte warmte-krachtkoppeling (WKK) installaties. Dit zijn installaties die biomassa, of ander soort afval, verbranden om niet alleen de warmte nuttig te gebruiken (als stadsverwarming of in de glastuinbouw), maar ook hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Zelfs het CO­2 dat normaliter uitgestoten wordt kan HoSt afvangen en vervloeiien.

Bij dergelijke WKK installaties worden er veel rookgassen uitgestoten. Door verschillende zuiveringsstappen zijn deze rookgassen over het algemeen vrij schoon (lage concentraties NOx en SOx), maar zit er natuurlijk nog wel CO2 in. Alhoewel dit CO2 is niet fossiel is, en dus onderdeel is van de circulaire economie, wil HoSt nog een stapje verder gaan. HoSt ziet CO2 namelijk als een waardevol eindproduct, voor o.a. de glastuinbouw, en wil het CO2 afvangen.

HoSt wil een unieke CO2 afvang installatie ontwerpen voor zowel achter onze eigen geëxploiteerde WKK installaties, maar ook als standaard product beschikbaar maken voor anderen. Daarvoor willen wij het bewezen amine absorptie proces gaan toepassen op een unieke manier binnen onze visie.

Naast procescondities (zoals druk en temperatuur) is de juiste keuze van de amine van essentieel belang. De amine keuze zal namelijk grote invloed hebben op o.a. de CO2 afvang capaciteit, de CO2 afvang kinetiek en de energiebehoefte.

In deze stage-opdracht zal je aan de gang gaan met het proces simulatie programma, AspenPlus. HoSt heeft een huidig proces ontwerp staan met bepaald amine mengsel, maar HoSt is erg benieuwd in hoeverre het proces nog verder geoptimaliseerd kan worden als het amine mengsel wordt aangepast.

WERKZAAMHEDEN

  • Literatuuronderzoek naar amine formulaties in CO2 afvang installaties;
  • Proces simulaties in Aspen Plus.

JOUW PROFIEL

  • Chemische Technologie (hbo of wo).

WHAT DO WE OFFER?

  • Monthly fixed fee of €400 based on 40 hours per week;
  • Lots of responsibility and room for own initiatives;
  • Professional support, guidance and insights;
  • An internship in the renewable energy sector;
  • Interesting international environment which is only a 5-minute walk from the ‘Kennispark’ train station in Enschede;
  • Nice welcome package;
  • A dynamic, flexible and passionate team.

OVER HOST

HoSt is één van de wereldmarktleiders op het gebied van renewable energy installaties en producten om organische reststromen om te zetten in duurzame energie. Met ruim 230 medewerkers verspreid over zeven landen ontwikkelt, ontwerpt, fabriceert en onderhoudt HoSt sinds 1991 meer dan 300 innovatieve energie installaties voor de productie van hernieuwbare energie. HoSt technologie dragen bij aan het succes van een circulaire economie door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem en het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch reststromen.

HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Amerika, Frankrijk, Letland, Polen, Duitsland en Engeland en meer dan 300 gebouwde installaties in meer dan 30 landen over vier continenten. Voor de door HoSt geleverde technologie, heeft HoSt 24/7 onderhoudsteams.

GEÏNTERESSEERD?

Mail je cv en motivatie naar [email protected]. Algemene vragen kunnen worden gericht aan Mariëtte Huis in `t Veld, internship coordinator;  inhoudelijke vragen aan Thomas Brouwer via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!