• Stage Onderzoek & Ontwikkeling Laboratorium

Onderzoek & Ontwikkeling Laboratorium HoSt

HoSt heeft een eigen onderzoekslab op het hoofdkantoor in Enschede. Hier worden zowel onderzoeksprojecten als procesanalyses op het gebied van vergisting uitgevoerd. Het gaat om bijvoorbeeld vergistingsproeven op batch- of continue wijze, de meting van vluchtige vetzuren, droge en organische stofgehalte en geleidbaarheid, en het gebruik van een spectrofotometer.

FUNCTIE-INHOUD

Als je bij HoSt in het lab aan de slag gaat zul je bij de dagelijkse bedrijfsvoering van het lab assisteren. Daarnaast zal je een onderzoek gaan doen naar de relatie tussen FOS/TAC en DS/OS waarden van verse mest ten opzichte van het biogaspotentiaal. Hiervoor zul je verschillende analyses moeten uitvoeren en vergistingsproeven moeten inzetten. De meeste tijd zul je op het laboratorium op onze locatie in Enschede zijn.

FUNCTIE-EISEN

Deze opdracht is geschikt voor een student in de richting Laboratorium of (bio)chemische procestechnologie, MBO niveau 4. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig praktisch, hands-on werk verricht op het laboratorium. Je zal met verse mest werken, dus dit moet je niet erg vinden. Je moet proactief communiceren met de leidinggevende, collega’s, leveranciers en eventueel klanten van HoSt. Bekwaam zijn met Microsoft Office, en ervaring in een lab zijn een must, in het bezit zijn van een rijbewijs is een pre. Je zal worden begeleid door een procestechnoloog van HoSt.

WAT BIEDEN WIJ?

  • €400 stagevergoeding per maand op basis van 40 uur;
  • Veel ruimte voor eigen invulling;
  • Professionele ondersteuning en begeleiding;
  • Stage lopen binnen de hernieuwbare energie;
  • Leerzame internationale werkomgeving op slechts 5 minuten lopen van station Kennispark in Enschede;
  • Leuk welkomstpakketje.

OVER HOST

HoSt is één van de wereldmarktleiders op het gebied van energie-installaties voor het omzetten van biomassa in duurzame energie. Met ruim 200 medewerkers ontwikkelt, ontwerpt, fabriceert en onderhoudt HoSt sinds 1991 innovatieve energie-installaties voor de productie van hernieuwbare energie uit biomassa en afval. HoSt biomassa energie-installaties dragen bij aan het succes van een circulaire economie door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem en het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch afval.

HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Frankrijk, Letland, Engeland en Duitsland en meer dan 200 gebouwde installaties in meer dan 30 landen over drie continenten. Voor de door HoSt geleverde biogasinstallaties, gasmotoren, ketels en warmte/kracht installaties heeft HoSt 24/7 onderhoudsteams in verschillende landen.

GEÏNTERESSEERD?

Mail je cv en motivatie naar [email protected]. Algemene vragen kunnen worden gericht aan Mariëtte Huis in `t Veld, internship coordinator; inhoudelijke vragen aan Mirco Weenders via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.