• Stage Omzetting Elementair Zwavel

Stage Omzetting Elementair Zwavel

Nederland kampt met te hoge stikstof emissies, waardoor o.a. natuurgebieden bemest worden met een biodiversiteit afname tot gevolg. De stikstof emissies zal naar verwachting de komende jaren alleen maar stijgen, waardoor er goed gekeken moet worden naar emissie reducerende maatregelen. Alhoewel de oorsprong van de stikstof emissies divers zijn, focussen wij, met deze opdracht, op de stikstof emissie ten gevolge van het uitrijden van mest in de landbouw.

Een van de mogelijke oplossingen is het strippen van de ammoniak (NH3) uit de mest met zwavelzuur. Hierdoor komt deze ammoniak niet meer vrij bij het uitrijden van de mest op het land. Het nadeel is echter dat zwavelzuur ingekocht en aangevoerd moet worden. 

HoSt opereert vergistingsinstallaties waar naast mest (digestaat) ook biogas geproduceerd wordt. Eén van de meest voorkomende vervuilingen in dit gas is waterstofsulfide (H2S), die biologisch omgezet kan worden naar elementair zwavel (S8) tijdens de gas zuivering. Het idee is om dit elementair zwavel ter plekke om te zetten naar zwavelzuur, om het vervolgens te gebruiken om het NH3 te scrubben in het digestaat. Zodoende kan een gas onzuiverheid nuttig aangewend worden om de stikstof emissie te reduceren.

FUNCTIE-INHOUD

  • Omzetting elementair zwavel naar zwavel zuur in lab;
  • Bouwen kleine test opstelling voor de omzetting van elementair zwavel op gebruikte pakking;
  • Ontwerp van systeem incl. bedrijfsvoering.

FUNCTIE-EISEN

  • Chemische Technologie (HBO of WO)

WAT BIEDEN WIJ?

  • €400 stagevergoeding per maand op basis van 40 uur;
  • Veel ruimte voor eigen invulling;
  • Professionele ondersteuning en begeleiding;
  • Stage lopen binnen de hernieuwbare energie;
  • Leerzame internationale werkomgeving op slechts 5 minuten lopen van station Kennispark in Enschede;
  • Leuk welkomstpakketje.

OVER HOST

HoSt is één van de belangrijkste spelers op het gebied van biomassa energieinstallaties. Met ruim 135 medewerkers ontwikkelt, ontwerpt, fabriceert en onderhoudt HoSt sinds 1991 innovatieve energie installaties voor de productie van hernieuwbare energie uit biomassa en afval. HoSt draagt bij aan het succes van een circulaire economie door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem en het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch afval.

HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Frankrijk, Letland, Engeland, Kroatië en Duitsland. Voor de door HoSt geleverde biogasinstallaties, gasmotoren, ketels en warmte/kracht installaties heeft HoSt 24/7 onderhoudsteams in verschillende landen.

GEÏNTERESSEERD?

Geïnteresseerd in de functie van Stagiair(e) Omzetting Elementair Zwavel? Stuur je cv en motivatie naar [email protected] Algemene vragen kunnen worden gericht aan Mariëtte Huis in `t Veld, inhoudelijke vragen aan Thomas Brouwer via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.