STAGE

Elektrolyse Cellen voor Produceren Groene Waterstof

Elektrolyse Cellen voor Produceren Groene Waterstof

HoSt draagt bij aan het succes van een circulaire economie door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem, het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch afval zoals (vloeibare) CO2. Vanuit dat oogpunt, is HoSt niet alleen één van grootste leveranciers van vergistingsinstallaties die allerlei soorten organisch afval omzetten naar biogas, maar ook bouwt en exploiteert HoSt biomassa gestookte warmte-krachtkoppeling (WKK) installaties. Dit zijn installaties die biomassa, of ander soort afval, verbranden om niet alleen de warmte nuttig te gebruiken (als stadsverwarming of in de glastuinbouw), maar ook hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Zelfs het CO­2 dat normaliter uitgestoten wordt kan HoSt afvangen en vervloeiien.

De hoeveelheid hernieuwbare energie neemt elk jaar toe in Nederland. Uiteraard is dit een erg goede ontwikkeling, echter brengt dit wel problemen met zich mee. Het opwekken van hernieuwbare energie uit wind- en zonne-energie is niet constant. Het varieert met de hoeveelheid wind en de sterkte van de zon. Op dit moment zijn er al plekken in Nederland waar geen nieuwe zonneparken aangelegd kunnen worden, omdat het elektriciteit netwerk simpelweg de capaciteit niet heeft om de piekmomenten aan te kunnen.

Dit is ontzettend zonde, omdat er niet optimaal gebruik gemaakt kan worden van hernieuwbare energie. Eén van de oplossingen is het decentraal gebruiken van hernieuwbare energie en groene waterstof te produceren. Dit kan door middel van een elektrolyse cel. Deze groene waterstof kan vervolgens gebruikt worden als bijvoorbeeld brandstof en als grondstof voor e-brandstoffen.

HoSt is zeer geïnteresseerd in deze techniek, want het kan een grote bijdrage leveren aan de circulaire economie door niet alleen het elektriciteit netwerk te balanceren, maar ook waardevol groene waterstof te produceren. HoSt wil daarom een gedetailleerd beeld hebben over de huidige stand van de elektrolyse cel techniek. Bijvoorbeeld, welke techniek heeft de meeste potentie? Waar zitten de uitdagingen? Wat voor randapparatuur zijn nodig? Wat zijn de leveranciers voor de diverse onderdelen? Uiteindelijk zou HoSt een voorstel willen zien van een elektrolyse cel voor de productie van groene waterstof aan de hand van het gedane onderzoek.

WERKZAAMHEDEN

  • Beschrijving van de huidigE stand van de elektrolyse cel techniek;
  • Voorstel van een HoSt elektrolyse cel voor de productie van groene waterstof op basis van een cel van één van onze belangrijke partners.

JOUW PROFIEL

  • Chemische Technologie (hbo of wo).

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • €400 stagevergoeding per maand op basis van 40 uur;
  • Veel ruimte voor eigen invulling;
  • Professionele ondersteuning en begeleiding;
  • Stage lopen binnen de hernieuwbare energie;
  • Leerzame internationale werkomgeving op slechts 5 minuten lopen van station Kennispark in Enschede;
  • Leuk welkomstpakketje.

OVER HOST

HoSt is één van de wereldmarktleiders op het gebied van renewable energy installaties en producten om organische reststromen om te zetten in duurzame energie. Met ruim 230 medewerkers verspreid over zeven landen ontwikkelt, ontwerpt, fabriceert en onderhoudt HoSt sinds 1991 meer dan 300 innovatieve energie installaties voor de productie van hernieuwbare energie. HoSt technologie dragen bij aan het succes van een circulaire economie door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem en het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch reststromen.

HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Amerika, Frankrijk, Letland, Polen, Duitsland en Engeland en meer dan 300 gebouwde installaties in meer dan 30 landen over vier continenten. Voor de door HoSt geleverde technologie, heeft HoSt 24/7 onderhoudsteams.

GEÏNTERESSEERD?

Mail je cv en motivatie naar [email protected]. Algemene vragen kunnen worden gericht aan Mariëtte Huis in `t Veld, internship coordinator;  inhoudelijke vragen aan Thomas Brouwer via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!