• Stage / Afstudeeropdracht: VOC’s uit Biogas

    Startdatum: vanaf 1 februari | €400 / maand

Stage / afstudeeropdracht: verwijderen van VOC’s uit biogas

We zoeken een stagiair voor deze interessante stage-opdracht waarbij het onderzoek zich richt op het verwijderen van Vluchtige Organische Stoffen (VOC’s) uit biogas op een efficiënte manier. In de biogasvoorbehandeling van een biogasopwerkingssysteem worden VOC’s verwijderd. De full-scale biogasinstallatie Wabico (Waalwijkse Biomassa Combinatie) van HoSt in Waalwijk past dit systeem toe in de praktijk: een belangrijke onderzoekslocatie tijdens deze stage.

In een biogasopwerking wordt biogas opgewerkt tot een gas met aardgaskwaliteit, ook wel biomethaan of groen gas genoemd, en geïnjecteerd in het aardgasnet. Dit gebeurt bij de full-scale biogasinstallatie Wabico die HoSt commercieel bedrijft, maar waar tevens continu onderzoek wordt gedaan naar en ontwikkeling van anaerobe vergistingstechnologieën en optimalisatie van bestaande technologieën.

WAT GA JE DOEN?

  • Procesanalyses van het huidige proces;
  • Onderzoek doen en testen van mogelijke meetmethoden;
  • Lab-schaal testen en eventueel full-scale testen in Waalwijk met betrekking tot de verwijdering van VOC’s.

WIE ZOEKEN WE?

  • Een hbo- of wo-student in de richting Chemical Engineering of Chemische Procestechnologie die fulltime aan de slag kan in Enschede en bereid is te reizen naar de testlocatie in Waalwijk.

OVER HOST

HoSt is één van de belangrijkste spelers op het gebied van biomassa energie-installaties. Deze installaties, zoals biogasinstallaties en houtgestookte warmte en kracht installaties, wekken hernieuwbare energie op uit allerlei soorten organisch afval. HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Frankrijk, Letland, Engeland, Kroatië en Duitsland.

GEÏNTERESSEERD?

Stuur je cv en motivatie o.v.v. ‘Stage: verwijderen VOC’s uit biogas’ naar [email protected].

MEER INFORMATIE?

Algemene vragen kunnen worden gericht aan HR Manager Martijn Weinans, inhoudelijke vragen aan Gijs Olde Loohuis via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.