• Stage / afstudeeropdracht: fosfaatterugwinning uit digestaat

    Startdatum: vanaf 1 februari | €400 / maand

Stage / afstudeeropdracht: fosfaatterugwinning uit digestaat

We zoeken een stagiair voor deze interessante stage-opdracht waarbij het onderzoek zich richt op de digestaatverwerking van de vergistingsinstallatie en de mogelijkheden voor terugwinning van fosfaat uit digestaat, bijvoorbeeld in de vorm van struviet. 

Digestaat is het residu van vergiste mest en bevat waardevolle grondstoffen, zoals kalium, stikstof en fosfaat. De gangbare technologie om de niet oplosbare fosfaat te verwijderen is momenteel door middel van centrifuges. Om de scheiding te optimaliseren worden additieven toegediend (PE, FeCl, calcium). IJzer en calcium kunnen ook de opgeloste fosfaat binden. De vraag is of ook andere technieken geschikt zijn om fosfaat selectief te verwijderen.

De digestaatverwerking bestaat overigens uit verschillende processtappen. Eerst wordt het digestaat gescheiden in een dikke en dunne fractie. De dunne fractie wordt behandeld in een waterzuivering en is na zuivering schoon loosbaar water.

WAT GA JE DOEN?

  • Literatuuronderzoek naar de mogelijkheden voor fosfaatterugwinning;
  • Lab-schaal testen;
  • Ontwerp van een installatie voor fosfaatterugwinning;
  • Kosten-batenanalyse voor een fosfaatinstallatie.

WIE ZOEKEN WE?

  • Een hbo- of wo-student in de richting Chemical Engineering, Mechanical Engineering of Chemische Procestechnologie die fulltime aan de slag kan in Enschede.

OVER HOST

HoSt is één van de belangrijkste spelers op het gebied van biomassa energie-installaties. Deze installaties, zoals biogasinstallaties en houtgestookte warmte en kracht installaties, wekken hernieuwbare energie op uit allerlei soorten organisch afval. HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Frankrijk, Letland, Engeland, Kroatië en Duitsland.

GEÏNTERESSEERD?

Stuur je cv en motivatie o.v.v. ‘Stage: fosfaatterugwinning uit digestaat’ naar [email protected].

MEER INFORMATIE?

Algemene vragen kunnen worden gericht aan HR Manager Martijn Weinans, inhoudelijke vragen aan Gijs Olde Loohuis via +31(0)53 – 460 90 80.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.