Twee orders voor mestvergisters in Montauban & Kastellin (FR)

HoSt heeft getekend voor de bouw van twee grote industriële vergistingsinstallaties in Montauban en Kastellin in Frankrijk, waarin mest wordt vergist en omgezet naar bruikbare groene energie.

De vergistingsinstallaties zijn de zesde en zevende die HoSt gaat bouwen in Frankrijk, dit keer in opdracht van VolV Biomass.

Montauban

In de installatie in Montauban wordt biogas omgezet naar elektriciteit en warmte. De warmte wordt geleverd aan een kassencomplex. Dit wordt gedaan door het vergisten van vaste en vloeibare mest met industriële reststromen, waaronder gecategoriseerd afval (onder andere restaurantafval). Voor het gecategoriseerde afval wordt een hygiënisatielijn toegepast conform de Europese regelgeving voor gecategoriseerd afval. Ook wordt een aanzienlijke hoeveelheid stro vergist dat mogelijk wordt gemaakt door onze voorbehandelingslijn voor stro.

Kastellin

Het bijzondere aan het project in Kastellin, waar eveneens mest met industriële reststromen wordt benut, is  de naverwerking van het digestaat met een kostenefficiënte technologie. Deze naverwerking maakt het zuiveren van digestaat tot loosbaar water mogelijk. Het gezuiverde water wordt tevens gebruikt voor recirculatie naar de vergisters. Hierdoor wordt het stikstofgehalte in de vergisters verlaagd naar aanvaardbare concentraties om stikstofremming tegen te gaan, wat gezien de grote hoeveelheid kippenmest in de input noodzakelijk is.

Meer informatie over de projecten of over de exacte technologie die wordt toegepast? Mail [email protected].

Lees meer over hygiënisatie, de thermische voorbehandeling van HoSt en onze industriële biogasinstallaties.