Ontmoet HoSt Virtueel op GreenTech 2020 | Biomassa Energie Oplossing

Op zoek naar een duurzame verwarmingsoplossing voor uw kas? HoSt levert turn-key zeer efficiënte biomassa gestookte ketelinstallaties. Wilt u meer weten over onze biomassaketelsystemen? Registreer je nu gratis en maak een afspraak met ons op de virtuele GreenTech 2020. GreenTech is een 100% virtueel tuinbouwevenement voor alle tuinbouwprofessionals.

Een afspraak met een van de HoSt teamleden op de GreenTech is de kans om direct antwoord te krijgen op alle vragen. Plan je een afspraak? Dan bieden wij de unieke mogelijkheid om een gratis virtuele rondleiding te volgen door onze bio-energiecentrale in Andijk (Agriport gebied) in Nederland. Deze bio-energie-installatie heeft de laagste uitstoot van Nederland.

Biomassaketels voor kassen

De HoSt biomassaketels zijn uitermate geschikt voor de glastuinbouw en kunnen direct duurzame warmte, stroom en CO2 leveren aan de kas. De installaties zijn in staat om niet alleen houtafval te stoken, maar ook kasafval – bijvoorbeeld het kasafval van het kasruimen. HoSt heeft en exploiteert ook eigen installaties en kan als energieleverancier instappen voor (collectieve) warmte/stroomafname. Voortbouwend op een modulair ketelsysteem, past HoSt elke biomassagestookte ketelinstallatie aan om aan de exacte project-specifieke behoeften van de klant te voldoen en bieden een turnkey totaal oplossing aan.

Biomassa & (Glas)tuinbouw

Een zeer gangbare manier om een kas te verwarmen is het gebruik van een aardgasketel of een propaangasketel. De tuinbouwsector vervangt steeds vaker fossiele brandstoffen door hernieuwbare energiebronnen. Biomassagestookte verwarming met een biomassa warmwaterketel is een bewezen kosteneffectieve en zeer efficiënte oplossing. Biomassagestookte ketelinstallaties zijn compact, kunnen overal worden gerealiseerd, hebben een relatief lage investering, zijn duurzaam en hebben de mogelijkheden om stroom te produceren door het realiseren van een warmte-krachtcentrale met een stoomturbine en de mogelijkheid om direct CO2 aan de kas te leveren.

Biomassketels Productlijn

Onze productlijn is onder te verdelen in de compacte biomassaketel en de industriële biomassaketel. Beide geschikt voor diverse industriële processen en toepassingen.

  • Compacte Biomassaketel

    2 – 6 MWt | Voor de productie van warm water

  • Industriële Biomassaketel

    6 – 50 MWt, 1 – 15 MWe | Voor de productie van warm water, elektriciteit en CO2.

Tekst gaat hieronder verder

PLAN NU EEN AFSPRAAK

& EN KRIJG DE UNIEKE KANS OM EEN GRATIS VIRTUELE TOUR TE DOEN DOOR ONZE
BIOMASSAGESTOOKTE KETELINSTALLATIE IN ANDIJK, NEDERLAND

Laagste Emissies

De HoSt verbrandingstechnologie staat bekend om de laagste emissies die worden bereikt door geavanceerde verbrandingstechnologie in combinatie met rookgasreinigingstechnologie. HoSt garandeert een NOx uitstoot van niet meer dan 30 mg / Nm3 rookgas. De warmte die door een HoSt installatie wordt geleverd wordt dan al geproduceerd met 60% minder NOx in vergelijking met aardgasketels.

CO2 Bemesting

CO2 is belangrijk voor de glastuinbouw. Het is essentieel voor de groei van bloemen, planten, groenten en fruit. Deze CO2 wordt momenteel vooral geproduceerd door de verbranding van fossiel aardgas. Een biomassa-installatie kan rechtstreeks CO2 aan de kas leveren.

Hoogste Efficiëntie

Een zeer hoge rendementsverhoging van minstens 25% wordt bereikt door de toepassing van een rookgascondensor die het totale rendement ver boven de 100% kan brengen op basis van LZV. Dankzij slimme engineering garandeert HoSt een lange levensduur en worden onderhoudsstops en -kosten tot een minimum beperkt.

Biomassa Warmte/Stroom Afname

Naast de levering van de installaties is HoSt ook eigenaar en exploitant van eigen installaties en kan HoSt optreden als energieleverancier voor (collectieve) warmte/stroomafname. Deze energieservice is een ideale oplossing wanneer de klant niet zelf een installatie wil bezitten en exploiteren. Zes glastuinbouwbedrijven in het gebied ‘Het Grootslag’ / ‘Agriport’ gelegen in Andijk, provincie Noord-Holland, kopen gezamenlijk duurzame warmte rechtstreeks in bij HoSt. Hiervoor heeft HoSt een 15 MWth biomassa gestookte warmtekrachtcentrale gerealiseerd die ook door HoSt wordt geëxploiteerd: bio-energiecentrale Andijk. Collectieve afname is mogelijk, maar ook individuele afname is een optie.

GreenTech 2020: Plan een Afspraak

Wilt u meer weten over onze biomassaketelsystemen? Registreer nu gratis en maak een afspraak met ons op de virtuele GreenTech 2020. Dit is de kans om direct antwoord te krijgen op alle vragen. Afspraak gemaakt? Dan bieden wij de unieke mogelijkheid om een virtuele rondleiding te volgen door onze bio-energiecentrale in Andijk (Agriportgebied), Nederland. Deze biomassagestookte energiecentrale heeft de laagste uitstoot van Nederland.