Op dinsdag 22 maart start fase 1 van de inschrijvingen voor de SDE+ 2016. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland.

Dit jaar bestaat de openstelling uit twee rondes: de eerste in het voorjaar 2016 en de tweede in het najaar van 2016. De SDE+ voorjaar 2016 is geopend van 22 maart, 9.00 uur tot 28 april 2016, 17.00 uur. De voorjaarsronde heeft een  budget van 4 miljard euro en kent vier fases.

Categorie biomassa

U kunt subsidie aanvragen voor vergisting en co-vergisting van mest, allesvergisting, thermische conversie, afvalwater- en rioolwaterzuivering (AWZI en RWZI) en vergassing. Ook is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor verlengde levensduur voor installaties die eerder zijn gesubsidieerd vanuit de (OV) MEP (Regeling Milieukwaliteit van de Elektriciteitsproductie of de Subsidieregeling opwekken duurzame elektriciteit in vergistingsinstallaties). Meer informatie met betrekking tot de verschillende categorieën die vallen onder biomassa vindt u hier.

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van deze regeling voor uw bedrijf, neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie.

Meer informatie over de SDE+ vindt je op de website van het RVO