Murrow’s AD Plant Refurbished by HoSt in Collaboration with Adapt Biogas

Naast ondersteuning en onderhoud voor eigen anaerobe vergistingsinstallaties (AD), biedt HoSt onderhoudsdiensten voor derden. In opdracht van Adapt Biogas Limited (Adapt Biogas) heeft het HoSt Service & Maintenance UK team geholpen met het opknappen van de vergisters bij Murrow (UK) en nieuwe dubbele membraandaken geïnstalleerd. De vergisters werden in 2014 gebouwd tijdens de eerste fase van de bouw van de site. Het onderhoud van AD-installaties is een belangrijke en onvermijdelijke servicefunctie voor een efficiënte biogasproductie.

“Waar ons gepland onderhoud als onderdeel van onderhoudscontracten het mogelijk maakt om onderhoud te creëren, te onderhouden en in te plannen, is dit project een prachtig voorbeeld van een onderhoudsdienst voor derden wanneer wij niet de EPC-aannemer van de biogasinstallatie zijn”, zegt Koen Verstraeten, projectmanager service bij HoSt. “Onze ervaring in combinatie met de professionaliteit en AD-ervaring van Adapt Biogas zorgden voor een zeer soepel en gecontroleerd projectmanagement. Effectieve communicatie tussen alle betrokken partijen en nadruk op veiligheidsrichtlijnen waren belangrijke factoren om dit te bereiken”.

“Het vergistingsdegritproject was een zeer opwindende maar drukke periode voor ons bij Adapt Biogas. We hebben veel tijd en energie gestoken in de recente uitbreiding van onze vlaggenschip-locatie en het is geweldig om te zien dat de originele onderdelen van de AD het onderhoud en de revisie krijgen die nodig zijn. We hebben altijd goed samengewerkt met het HoSt-team; dit project was geen uitzondering. De communicatie, planning en expertise tussen de twee bedrijven heeft met name bijgedragen aan de vermindering van de stilstandtijd van onze AD-installatie”, aldus Sophie Swan, operationeel manager bij Adapt Biogas.

Artikel gaat onder de foto’s verder.

Dubbele membranen daken

De nieuwe daken met dubbel membraan zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zorgen zo voor een optimale biogasproductie en een zekere toevoer van hernieuwbare energie aan het Britse gasnet. Een ander groot voordeel in vergelijking met enkelmembraandaken is de gelijkmatige kromming van deze daken als gevolg van de continue luchtstroom tussen de twee membranen. Wanneer de gasdruk in de daken afneemt, behouden de daken hun curve en worden scheuren of beschadigingen voorkomen.

Opknappen van vergistingstanks

Dit project was een uitstekend voorbeeld van samenwerking. Adapt Biogas voerde essentiële werkzaamheden uit als voorbereiding op de vervanging van de oude enkelmembraandaken, waaronder het legen en ontgassen van de vergisters, en het ontbinden en schoonmaken van de tanks. HoSt volgde met aanpassingen aan de tank om de nieuwe dubbele membraandaken te plaatsen. Met deze nieuwe daken kregen de vergistingstanks ook HoSt drukontlastkleppen, gasdruksensoren en digestaatniveausensoren, gemonteerd in elke tank.