Met een 4-tal vergisters die op schaal zijn nagebouwd kunnen proeven worden gedaan die de omstandigheden van een praktijkvergister – biogasinstallatie – exact simuleren. Deze vergisters zijn gemaakt van transparante pvc en bevatten een toevoer- en afvoersysteem van substraat, een mengsysteem en een gasopslag. Daarbij kan de geproduceerde hoeveelheid biogas op een robuuste en betrouwbare manier gemeten worden.

Naast de op schaal nagebootste vergisters heeft HoSt een serie maatkolfproeven waarmee de biogasproductie van een organische reststroom kan worden bepaald. Dit is een eenvoudige proef die alleen wat zegt over de biogasgasproductie van die stroom en niet of deze stroom goed in een bepaald biomassamenu past. Het resultaat is wel een goede indicatie van de vergistbaarheid van een product.

Naast bovengenoemde biogasanalyses / experimenten kan HoSt u tevens van dienst zijn bij het analyseren van verschillende biomassastromen. Neem voor de mogelijkheden contact op met HoSt.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Voor meer informatie over de mogelijkheden die wij kunnen bieden op het gebied van onze analyses en experimenten in het HoSt laboratorium kunt u contact opnemen met ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.