ISO 9001: Uw garantie voor onze kwaliteit

Een certificering is dé manier om aan te tonen dat werk op systematische wijze wordt opgezet. Binnen HoSt gebeurt dit onder andere door ISO 9001. Om een groot speler te kunnen en mogen zijn in de bio-energie is dit certificaat cruciaal. Maar wat betekent het precies en welke invloed heeft het op samenwerkingspartners en klanten?

ISO 9001

Dit internationaal erkende certificaat is dé manier om het kwaliteitsmanagementsysteem van een bedrijf te controleren. ISO 9001 wordt ook wel gezien als een ‘kapstok’ waaraan de richtlijnen van de minimale kwaliteit van het product hangen. Om goed te werken met de kaders binnen de vastgelegde normen en deze ook toe te passen in de praktijk, is controle van derden/externen benodigd. Zo kan de kwaliteit van de producten en diensten gewaarborgd worden en heeft de klant de garantie dat het bedrijf aan de wensen voldoet.

Wat betekent dit voor de klanten en samenwerkingspartners van HoSt?

ISO 9001 heeft impact op het product en de kwaliteit die de klant van HoSt mag verwachten. De eisen en verwachtingen die hierbij gepaard gaan, dienen zo goed mogelijk door HoSt gerealiseerd te worden. Aan de hand van dit certificaat kan het bedrijf u de garantie geven dat het zijn bedrijfsprocessen kent en beheerst. Dit wordt in gang gezet vanaf het moment dat de eerste offerte wordt gestuurd en komt terug in alle daaropvolgende processen. De rol van ISO 9001 is in de meeste gevallen pas afgerond zodra de laatste factuur is verstuurd. Bij HoSt, daarentegen, volgt nog een heel proces achteraf. Ons serviceteam is namelijk 24/7 aanwezig om problemen in de installaties op te lossen.