HOST OPERATOR DAG 2020

De ‘HoSt Operator Dag’ afgelopen vrijdag was een groot succes! Zowel de operators van de biomassa gestookte energie-installaties als de operators van de biogasinstallaties kwamen samen. Hierdoor leerden alle operators elkaar beter kennen. Daarnaast leerden ze de overeenkomsten en verschillen van elkaars functie als operator bij de bio-energiesystemen die van elkaar verschillen in technieken.

De operators bezochten de biomassa-energiecentrale in Eindhoven en de biogasinstallatie Wabico in Waalwijk om kennis te maken met de verschillende toegepaste technieken. De dag werd afgesloten met een barbecue. Hoewel beide biomassa energie-installaties qua techniek van elkaar verschillen, hebben ze één ding gemeen: de productie van hernieuwbare energie uit bio-afval. Dit type energie wordt ook wel bio-energie genoemd.

Biomassa-gestookte energiecentrales produceren bio-energie door verbranding – ook bekend als stoken of verbranden -, van lokaal snoeiafval. Biogasinstallaties, ook wel (anaerobe) vergistingsinstallaties genoemd, produceren bio-energie door het vergisting van bio-afval.

Lees hier meer over biomassa-gestookte energiecentrales en hier over biogasinstallaties.