HoSt en Raw Energy realiseren een Biogasinstallatie op Charlton Park Estate in Wiltshire UK

HoSt bouwt momenteel een anaerobe vergistingsinstallatie (AD) op het diverse en toekomstgerichte Charlton Park Estate, ontwikkeld door Raw Energy. Het landgoed met een 17e eeuws herenhuis ligt op 2 mijl afstand van het historische stadje Malmesbury in Wiltshire. De plannen gaan vijf jaar terug en HoSt is zeer verheugd om de biogasinstallatie te ontwikkelen en aandeelhouder te zijn. Elk jaar zal vijf miljoen Nm3 groen gas worden geproduceerd uit 50.000 ton landbouwafval en voedselresten; voldoende om te voorzien in de gasbehoefte van meer dan 2.500 gemiddelde Britse huizen.

“Zeggen dat we trots zijn op deze grote order zou een understatement zijn. Het bevestigt de enorme mogelijkheden voor groen gasprojecten die de Britse markt biedt, en daarom blijft het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt voor HoSt om meer projecten te ontwikkelen die duurzame energie en andere waardevolle eindproducten leveren en bijdragen aan de nationale energie- en klimaatdoelstellingen van het Verenigd Koninkrijk”, zegt Sjaak Klein Gunnewiek, Sales Manager van biogasprojecten bij HoSt.

“Na vijf jaar aan dit project op het Charlton Park Estate te hebben gewerkt, zijn we verheugd dat de bouw van deze faciliteit in volle gang is. We werken met veel plezier samen met de fantastische teams van HoSt en S9, die hier de hoofdaannemer zijn”, aldus Stuart Homewood, directeur van Raw Energy.

Biogas, Groen gas & Bio-meststof

In de biogasinstallatie zal groen gas worden geproduceerd door middel van anaerobe vergisting en opwerkingstechnologie voor membraanbiogas. Dit hernieuwbare alternatief voor fossiel aardgas zal worden gedistribueerd via het bestaande gasnet van het Verenigd Koninkrijk. Het digestaat, het materiaal dat overblijft na het vergistingsproces, zal worden gepasteuriseerd voordat het wordt gebruikt als schone biologische meststof (bio-meststof) op de omliggende gronden van het Charlton Park Estate.

Breed Scala aan Bio-energiesystemen

HoSt, met hoofdkantoor in Nederland, biedt een breed scala aan bio-energiesystemen, inclusief onderhoudscontracten, om het succes van een circulaire economie te verzekeren door de productie van hernieuwbare energie, het oplossen van uitdagingen op het gebied van afvalbeheer en het creëren van waardevolle eindproducten uit organisch afval. HoSt heeft meerdere biogasinstallaties in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd.