Energy as a Service: Energie als dienstverlening

Wilt u uw groen gasproductie uitbesteden, heeft u ongebruikt biogas of heeft u behoefte aan duurzame warmte? HoSt Group kan instappen als Energy as a Service Company (ESCO). Energy as a Service van HoSt stelt u in staat om u te blijven richten op uw kernactiviteiten, terwijl HoSt uw duurzaamheidsambities faciliteert. Biogas kan worden opgewaardeerd tot biomethaan met behulp van een biogasopwerkingsysteem, en duurzame warmte kan worden geproduceerd uit afvalhout. Het gebruik van HoSt als een Energy as a Service Company is een ideale oplossing wanneer u zelf niet wilt investeren in een bio-energie installatie of deze wilt bezitten en beheren, maar toch duurzame warmte (en elektriciteit) wilt verkrijgen tegen economisch aantrekkelijke prijzen of wanneer u uw biogas opwaarderingsactiviteiten wilt uitbesteden. Daarnaast biedt HoSt Energy as a Service ook de mogelijkheid om het duurzame gas of de warmte collectief af te nemen. Met ESCO van HoSt biedt Energy as a Service twee oplossingen: Heat as a Service en Biogas contracting as a Service. 

Voordelen van HoSt Energy as a Service Company

Economisch aantrekkelijke gas- en energieprijs

Ontlast uw energiebehoeften en richt u op uw kernactiviteiten

Geen investering nodig aangezien HoSt eigenaar is van de installatie

Word onafhankelijk van fossiele brandstoffen en verduurzaam uw productieproces

Reductie van koolstofuitstoot, dus vermindering van uw EU-ETS of lokale CO2-belasting

HoSt Biogas Contracting as a Service

HoSt Biogas contracting as a Service is de optie voor u wanneer u de hoogste waarde voor uw geproduceerde biogas wilt krijgen zonder investeringen of operationele verantwoordelijkheden. Heeft u een biogasproductiefaciliteit en wilt u de hoogste waarde uit het biogas halen? Of produceert u momenteel warmte en elektriciteit met behulp van een WKK? Begin met de productie van biomethaan met onze Biogas Contracting as a Service.

Met HoSt als Energy as a Service Company, zorgt HoSt voor de ontwikkeling, het onderhoud en de hoge inzetbaarheid van de biogasopwerkingssystemen die waardevolle eindproducten produceert zoals biomethaan, CNG, LNG of vloeibare CO₂ van voedselkwaliteit. HoSt installeert onze eigen hoogwaardige technologie, dit gecombineerd met onze enorme ervaring en diepgaande kennis van de bio-energiemarkt stelt HoSt in staat om u een zeer gunstige prijs voor uw biogas te bieden. Met Biogas Contracting as a Service vermarkt u uw (overschot aan) biogas, en krijgt u tegelijkertijd de hoogste waarde voor uw geproduceerde biogas. Lees meer over onze gerealiseerde ESCO-projecten.

HoSt Heat as a Service

HoSt Heat as a Service, is uw ideale oplossing wanneer u op zoek bent naar duurzame warmte uit duurzame biomassa op de meest economisch rendabele manier zonder zelf te investeren of een installatie te exploiteren. Voor bedrijven met een groot warmteverbruik (5MWth-25MWth) en met hoge energiekosten, is Heat as a Service van HoSt een ideaal servicemodel om de energie- en ETS-kosten te verminderen en tegelijkertijd de duurzaamheid van uw bedrijf te vergroten.

Als Energy as a Service Company is HoSt eigenaar en exploitant van de installatie, daarnaast zorgt host voor de ontwikkeling, vergunningverlening, financiering en bouw van een biomassagestookte ketel of WKK. HoSt levert u duurzame energie: variërend van warm water tot hoge druk stoom, maar ook de aanvullende directe levering van duurzame elektriciteit is mogelijk met een WKK systeem. Duurzame warmte geleverd door HoSt wordt gebruikt om bijvoorbeeld stadsverwarmingssystemen, kassen, de voedselindustrie of de chemische industrie van energie te voorzien. HoSt kan in treden als energieleverancier voor duurzame energielevering. Daarnaast zal HoSt zorg dragen voor de inkoop van biomassa, exploitatie, onderhoud en zorgen voor een hoge beschikbaarheid van de warmtelevering, waarbij 24/7 service en onderhoud beschikbaar is. Lees meer over de succesvolle ESCO projecten van HoSt.

Leading the Way in Circular Economy Solutions

Heat as a Service

Binnen dit servicemodel financiert, bezit en exploiteert HoSt de biomassa- of bioafvalgestookte ketelinstallatie/WKK die u duurzame warmte levert op de meest rendabele manier. Met Heat as a Service biedt HoSt u lange termijn zekerheid met betrekking tot duurzame warmtelevering die kan variëren van warm water tot hoge druk stoom. Heat as a Service van HoSt kan worden gecombineerd met duurzame elektriciteitslevering wanneer een biomassa aangedreven WKK wordt ingezet. HoSt treedt op als ESCO, dus als energieleverancier voor de (collectieve) afname van warmte/stroom. De duurzame warmte en stroom maakt uw bedrijf minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en verlaagt uw CO₂-belasting en/of EU-ETS kosten. Met HoSt HaaS heeft het bedrijf geen economische investering in de biomassa- en afvalgestookte ketelinstallatie nodig, maar plukt het bedrijf toch de vruchten van duurzame warmte en elektriciteit: minder afhankelijkheid van dure en vluchtige fossiele brandstoffen en minder CO2-uitstoot.

Laten we beginnen!

 • VRAAG EEN HEAT AS A SERVICE OFFERTE AAN

 • ZORG VOOR EEN GESCHIKTE LOCATIE VOOR DE BIOMASSA- OF AFVALGESTOOKTE KETELINSTALLATIE

 • HOST FINANCIERT EN REALISEERT DE BIOMASSA- OF AFVALGESTOOKTE KETELINSTALLATIE

 • HOST ONDERHOUDT EN BEHEERT DE BIOMASSA- OF AFVALGESTOOKTE KETELINSTALLATIE

 • HOST IS UW DUURZAME WARMTE- EN ENERGIELEVERANCIER

Biogas Contracting as a Service

Binnen dit servicemodel wordt biogas afgenomen door HoSt en met de bio-energie installatie omgezet in high-end hernieuwbare eindproducten zoals biomethaan, hernieuwbaar aardgas, vloeibare CO₂ van voedselkwaliteit en andere high-end hernieuwbare eindproducten. HoSt ontwikkelt, financiert, bezit en exploiteert de biogas opwerkingssysteem die uw biogas opwaardeert, in samenwerking met Bright Renewables als technologieleverancier. Met HoSt Biogas Contracting as a Service kunt u zich richten op uw kernactiviteiten, terwijl HoSt ervoor zorgt dat uw biogas wordt opgewaardeerd tot hoogwaardige duurzame eindproducten. HoSt zal state-of-the-art technologie installeren en heeft ruime ervaring en diepgaande kennis in de bio-energie markt, dit stelt HoSt in staat om u een zeer gunstige prijs te bieden voor het geleverde biogas.

Laten we beginnen!

 • VRAAG EEN BIOGAS CONTRACTING AS A SERVICE OFFERTE AAN

 • ZORG VOOR EEN GESCHIKTE LOCATIE VOOR HET BIOGASOPWERKINGSSYSTEEM

 • HOST FINANCIERT EN REALISEERT HET BIOGASOPWERKINGSSYSTEEM

 • HOST ONDERHOUDT EN BEHEERT HET BIOGASOPWERKINGSSYSTEEM

 • HET BIOGAS WORDT OPGEWAARDEERD TOT HERNIEUWBARE EINDPRODUCTEN

 • KRIJG DE HOOGSTE WAARDE VOOR UW BIOGAS

Energy as a Service projecten van HoSt

Grolsch | Biogas afname voor productie biomethaan

Grolsch bier met zijn kenmerkende groene kleur is nog ‘groener’ geworden nu Royal Grolsch – naast het gebruik van duurzame warmte van Twence – ook heeft gekozen voor het Biogas Contracting as a Service model van HoSt. HoSt neemt het biogas af van de Grolsch afvalwaterzuivering en waardeert dit biogas op tot biomethaan dat wordt ingevoed in het aardgasnet. HoSt zal met het biogas van Grolsch jaarlijks meer dan 1 miljoen Nm3 biomethaan produceren en invoeden. Een regionale samenwerking voor een groener bierbrouwproces en een groener regionaal gasnet, met als resultaat een duurzamere industrie en tegelijkertijd de productie van biomethaan die jaarlijks 1 miljoen kubieke meter aardgas zal vervangen. Dit duurzame alternatief voor fossiel aardgas levert hernieuwbaar gas dat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 700 huishoudens.

Andijk & Bemmel | Inkoop duurzame warmte

In Bemmel en Andijk in Nederland kopen glastuinbouwbedrijven gezamenlijk duurzame warmte rechtstreeks in bij HoSt. HoSt realiseerde hiervoor een 15 MWth biomassagestookte warmtekrachtcentrale in Andijk en één in Bemmel. De warmtekrachtcentrale wordt gestookt met houtafval uit de omgeving en vervangt de oude gasketel, waardoor de kassen duurzamer en onafhankelijker worden van fossiele brandstoffen.

HoSt Group | Heat as a Service

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Voor meer informatie over de mogelijkheden die wij kunnen bieden met betrekking tot Energy as a Service kunt u contact met ons opnemen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.