Een toekomst met duurzame energie dankzij HoSt engineers

Werken bij HoSt betekent werken in een vooruitstrevende organisatie door continue ontwikkeling en innovatie op het gebied van duurzame energietechnologie. Engineers Wouter Roord (Electrical Engineer) en Robin Burggraaff (Commissioning Engineer) weten daar alles van. Met hun technische werkzaamheden bij HoSt staan ze samen met de andere engineers en andere collega’s van HoSt aan het voorfront van de energietransitie en spelen ze een belangrijke rol in de internationale groei van HoSt. Engineer worden bij HoSt? Ga naar www.werkenbijhost.nl voor alle mogelijkheden. 

“Ik verveel me geen dag bij HoSt,” vertelt Wouter. “Het bedrijf gaat in een sneltreinvaart de wereld over en mag iedere dag aan de meest interessante projecten werken. Ons team heeft passie voor innovatie en anticipeert op de toekomst. Met onze ontwikkelingen bieden we een oplossing voor het afvalprobleem en creëren daarbij waardevolle eindproducten. Dit zorgt ervoor dat we een belangrijke schakel zijn in de ontwikkeling van een wereld met duurzame energie, minder emissies en reststromen die nuttig worden ingezet.”

Service van A tot Z

Als schakel tussen de engineering, ontwikkeling en de klant zijn engineers bij HoSt en zo ook Wouter en Robin onmisbaar voor de goede oplevering van de installaties. Wouter krijgt de meeste energie van het oplossen van storingen bij de installatie. Hij vertelt: “De ervaring leert dat je de juiste connecties moet hebben in dit vak om zo snel mogelijk een installatie weer volledig operatief te krijgen na een storing. Zo kunnen lastige vraagstukken vroegtijdig worden opgelost. Je weet nooit wat de dag brengt, dat maakt mijn baan als engineer enorm interessant.”

Robin sluit zich hier bij aan. Voor hem ligt de uitdaging bij het dragen van de zorg over het geleverde product. “Je moet creatief zijn om problemen op te kunnen lossen. Zoals Wouter al aangeeft, zijn de juiste connecties belangrijk. Daarbij moet je ook het inzicht en het overzicht hebben om alle losse touwtjes aan elkaar te knopen. Zo kunnen we het hele proces van begin tot eind monitoren en geven we de klant waar voor zijn geld.”

“Je weet nooit wat de dag brengt. Dat maakt mijn baan als engineer bij HoSt enorm interessant”.

Teamwork

“Mijn eerste project bij HoSt vergde meteen een hoge mate van afstemming op de vraag van de klant. Daarvoor moest ik alle zeilen bijzetten om het project in goede banen te leiden. De complexe techniek die werd gebruikt in de installatie dwong iedereen ertoe goed te communiceren op de bouwplaats. Door het ervaren team en de goede samenwerking is het project zeer succesvol afgerond”, aldus Wouter over een recent project.

Voor Robin is het meest bijzondere moment zijn binnenkomst bij HoSt: “Het is een grote organisatie en heeft toch heel goed de charme van een familiebedrijf weten te behouden, dat is het natuurlijk ook. Dat merk je aan de informele manier van omgang met elkaar. Daarnaast heeft de continue ontwikkeling van de diverse technologieën hoge prioriteit. De vraag is: hoe kunnen we nog verder ontwikkelen? De werkzaamheden van de collega’s worden niet in hokjes geplaatst. Daarom wordt naar de persoon gekeken en niet alleen naar de functie, omdat mensen excelleren in hetgeen ze leuk vinden. Dat merk ik iedere dag. Zo ben ik bijvoorbeeld begonnen met het uitwerken van plannen om de realisatie van projecten te optimaliseren. Hiervoor krijg ik alle ruimte naast mijn commissioning-werkzaamheden.”

De wereld over als HoSt engineer

Voor beide mannen is de grootste opgave van hun werk ook wat hen het meest enthousiasmeert. Robin wordt enthousiast van de combinatie van het nationale en internationale karakter van HoSt. “Omdat onze invloed wereldwijd steeds groter wordt, ga ik met regelmaat naar het buitenland. Het ene moment sta ik met een boer te praten op het Franse platteland; het andere moment sta ik bij een waterzuiveringsinstallatie van de overheid. Deze verschillende manieren van communiceren en de omgevingen waar je terecht komt, zorgen voor veel afwisseling. De mogelijkheid voor een balans tussen on-site en kantoorwerk is heel prettig.”

Wouter stemt hiermee in. “Werken bij HoSt betekent vooral veel uitdaging en afwisseling binnen mijn vakgebied. Ikzelf word erg enthousiast van de constante veranderingen. Door de vele ontwikkelingen in de markt moeten we blijven innoveren en afstemmen op de vraag de klant. We zitten midden in de energietransitie en ik heb misschien geen invloed op wát we bouwen, maar wel op hoé we bouwen. Als ik een goed voorstel heb, dan wordt daar naar geluisterd.”

Ook werken bij HoSt? Ga naar www.werkenbijhost.nl voor alle mogelijkheden.