FLEXIBELE BIOGASINSTALLATIE MET BEWEZEN HOST-TECHNOLOGIE

Na de bouw van de biogasinstallatie in Euston, in de buurt van Thetford, kreeg HoSt een nieuwe opdracht van dezelfde klant voor een tweede biogasinstallatie in Engeland. De biogasinstallatie Bay Farm werd gebouwd in 2016 en werd begin 2017 met succes in gebruik genomen. De tweede installatie staat vlakbij het dorp Worlington in Suffolk, op slechts enkele kilometers van de oorspronkelijke Euston-fabriek.

De ‘Bay Farm’ -installatie maakt gebruik van de beproefde HoSt-vergistingstechnologie en is daarom uitgerust met twee types van vaste feedstock-ontvangstbakken, inclusief een ‘walkingfloor’-systeem in combinatie met een conventionele avegaar mengeenheid. De functionaliteit van deze twee ontwerpen complementeert elkaar, waardoor de installateur een aanzienlijke flexibiliteit voor de invoer van grondstoffen heeft. Na ontvangst wordt in een tweede fase van voorbehandeling de grondstof gehakt, gemengd en vermengd met recirculatievloeistof voordat deze naar de vergisters wordt gepompt. Een extra  niveau van procesflexibiliteit en -prestaties wordt bereikt door het gebruik van een gecomprimeerde pompsysteem, waarbij de gemengde voedingsvloeistof direct kan worden overgebracht naar een primaire of secundaire vergister, afhankelijk van factoren zoals het drogestofgehalte en de geschatte vereiste retentietijd.

PROJECT MIJLPALEN

Start bouw Mei 2016
Start-up Januari 2017

SPECIFICATIES

Locatie Worlington, Groot-Brittannië
Capaciteit 60,000 ton/jaar
Input Drijfmest, mest, snijmaïs, suikerbietenpulp, rogge, plantaardig afval en aardappelen.
Vergister(s) 2 x 4.000 m³
Na-vergister(s) 1 x 2.100 m³
CHP(s) 499 kWe + FGC and 1,000 Nm³/hr biogas opwerking systeem
Vaste stof input • 1 x 80 m³ HoSt mixing/dosing feeder®
• 1 x 120 m³ duw vloer met Premix
Voor-opslag / ontvangst 275 m³ opslag van vloeistoffen
Na-opslag Lagune voor dunne fractie + bunker voor dikke fractie
Digestaat behandeling Schroef persscheider met droogsysteem voor dunne fractie

BIOGASOPWERKING

Capaciteit 1,000 Nm³/hr biogas
540 Nm³/hr groen gas
Methaangehalte biogas 52%
Methaangehalte product gas >97%

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de biogasinstallatie in Worlington ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Neem contact met ons op.