Bij Attero in Tilburg heeft HoSt een vergistingsinstallatie gebouwd waarin 100% over datum levensmiddelen wordt vergist samen met het digestaat van de op locatie aanwezige GFT-vergister.

De installatie bestaat uit 4 polyester ontvangsttanks, van waaruit de levensmiddelen direct de vergister in wordt gepompt. Het digestaat van de GFT-vergister wordt direct de na-vergister in gepompt. In de na-vergister worden beide stromen met elkaar gemixt.

Vanuit de na-vergister wordt het digestaat naar de ontwatering gepomp voor verdere

nabehandeling. In het dubbel membraandak van de HoSt na-vergister wordt het biogas gemixt met het biogas van de GFT-vergister. Vanuit hier wordt het biogas behandeld en gaat het naar de biogasopwerkingsinstallatie.

Het unieke van deze installatie is dat het concept is ontwikkeld voor 100% afvalstromen uit de levensmiddelen industrie. Door de optimale mixing, dosering en een goede afbraak van het materiaal draait de installatie op een hoge frequentie.

PROJECT MILESTONES

Start bouw Voorjaar 2012
Startup/ inbedrijfname Midden 2013

SPECIFICATIES

Capaciteit 24.000 m³ / jaar over datum voedselresten +

23.000 m³ / jaar digestaat van GFT-vergister

Input Levensmiddelen over datum + digestaat van GFT-vergister
Vergister 1  x 2.280 m³ bruto
Na-vergister 1 x 2.714 m³ bruto
Vooropslag/ontvangst 4 x 140 m³ polyester silo’s incl. losstation pomp/versnijder combinatie en zeef
Nabehandeling Digestaat wordt naar de ontwateringsstap gepompt, van waar het verder wordt behandeld in de nabehandeling
Biogas behandeling Biogas van de HoSt installatie wordt gemixt met het biogas van de GFT-vergister in het dubbel membraandak van de na-vergister. Vanuit hier wordt het biogas verder behandeld en gaat het naar de biogas opwerkingsinstallatie

KENMERKEN

  • Vergisting van 100% voedselresten
  • Totale capaciteit: 345 Nm³/ hr. biogas om op te werken

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de installatie in Tilburg ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Neem contact met ons op.