Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale verstookt houtchips en produceert naast warmte ook groene stroom. De centrale voorziet in de basislast van de warmtevraag gedurende de winter en voorziet in de zomer in de gehele warmtevraag.

PROJECT MILESTONES

Start bouw April 2015
Operabiliteitstest gehaald Januari 2016

SPECIFICATIES

Houtopslag Bunker met bovenloopkraan
Hout toevoersysteem Invoerbunker, kettingschraper en push infeeder
Vuurhaard 4,2 ton/h
Vlampijpketel 10 MWt
Stoomturbine 1.6 MWe bij 93 °C
Stoomcondensor 8,2 MWth bij 90 °C
Doekenfilter Stofemissie <5mg/Nm³
Rendement >88%

KENMERKEN

  • De centrale heeft een uitgebreide rookgasreiniging om aan de strenge eisen van Nederland te voldoen. De NOx uitstoot wordt sterk gereduceerd door middel van Ureum injectie in combinatie met een katalysator. Daarnaast is de installatie uitgevoerd met een doekenfilter die de stofemissie minimaliseert tot minder dan 5 mg/Nm³.
  • De vlampijpketel heeft een hele hoge beschikbaar doordat de ketel ten alle tijden wordt schoongehouden door roetblazers. Daarnaast zorgt ook de HoSt verbrandingstechniek voor een hoge beschikbaarheid van de installatie. De lage snelheden en lage temperaturen op het rooster zorgen ervoor dat het meeste as wordt afgevoerd onder het rooster, in plaat van dat het de ketel en vuurhaard kan vervuilen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bio-energiecentrale in Strijp (Eindhoven) ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of +31 (0) 53 – 460 90 80.