In de plaats Osijek zal HoSt een hout gestookte warmtekracht installatie bouwen. Deze eenheid zal warm water leveren aan het stadsverwarmingsnet, stoom aan de omliggende industrie en elektriciteit aan het net.

Het snoeihout en houtafval, als brandstof, is afkomstig uit de omgeving van Osijek. HoSt is verantwoordelijk voor het turn key leveren van de installatie. Het hele project wordt samen met diverse lokale aannemers gerealiseerd.

PROJECT MIJLPALEN

Start project November 2015
Operabiliteitstest gehaald November 2016

SPECIFICATIES

Hout opslag 250 m2
Hout toevoersysteem kettingschraper
Vuurhaard 6.4 t/h hout
Waterpijpketel 15 kWth
Stoomturbine 3.2 MWe
Stoomcondensor 10.7 MW bij 80°C
Stoomlevering 12 t/h bij 15.5 bara en 245 °C
Electrostatisch filter Voorzieningen genomen voor het later plaatsen van een elektrostatisch filter om aan toekomstig, striktere emissie eisen te voldoen.
Rookgascondensor 3MW
Rendement 106%

KENMERKEN

  • De HoSt hoge druk waterpijpketel heeft een hele hoge beschikbaarheid
  • Lage verbrandingstemperatuur en de lage snelheden op het rooster resulteren in een lage vervuiling van de ketel en vuurhaard.
  • Een hoge efficiency wordt behaald door een combinatie van lage rookgas uitlaat temperatuur een laag zuurstof gehalte in de rookgas, een rookgascondenser en een efficiënte stoomturbine.m turbine.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over houtgestookte warmtekracht installatie ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of +31 (0) 53 – 460 90 80.