Bij paprikakwekerij Vink Sion, een bedrijf met een rijke familiehistorie, in Beetgum staat één van de duurzaamste houtgestookte warmtekrachtcentrales van Nederland. HoSt is verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de inbedrijfname van de installatie en verzorgt tevens het onderhoud. Meer lezen over de houtgestookte WKK bij Vink Sion? Dat kan hier.

Tot nu toe is Vink Sion de enige teler in heel Nederland die het kassencomplex verwarmt van van energie voorziet door middel van een houtstook WKK, groene stroom die over is wordt geleverd aan het elektriciteitsnet. Dagelijks wordt 160 kuub houtsnippers opgestookt.

Vink Sion is in 2006 uitgebreid van 3 naar 7 hectare kassen met paprika’s. Inmiddels is de paprikakwekerij uitgegroeid naar een kassencomplex van 11 hectare. Voor de warmtevoorziening van de kassen is een houtgestookte warmtekrachtcentrale gerealiseerd door HoSt.

PROJECT MIJLPALEN

Start project Mei 2006
Start-up / First fire Juli 2007

SPECIFICATIES

Houtopslag 2 x 200 m³
Vuurhaard 5,7 MWth
Waterpijpketel 4.9 MWth, 55 barg, 470°C
Stoomturbine 1,15 MWe
Stoomcondensor 3,6 MWth hoger temp. niveau
Rookgascondensor 1,7 MWth lager temp. niveau
Elektrostatisch filter <25 mg/Nm³ bij 6% O2 droog
Rendement 113%

KENMERKEN

  • Warmtelevering op twee temperatuurniveaus
  • Zeer hoog elektrisch rendement door toepassen waterpijpketel

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de duurzaamste houtgestookte warmtekrachtcentrales van Nederland  ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of +31 (0) 53 – 460 90 80.