Kassen in Horst (NL) duurzaam verwarmd met snoeihout uit Horst en omgeving

HoSt kreeg de opdracht om een oude biomass-ketelinstallatie te vervangen door een compacte 5 MWt biomassaketel bij een glastuinbouwbedrijf in Horst in de provincie Noord-Limburg. Naar verwachting zal de bouw in november van dit jaar van start gaan en wordt de installatie in januari 2020 operationeel.

Houtsnippers – van noodzakelijk bosonderhoud in de omgeving – worden gebruikt als brandstof om hernieuwbare warmte te produceren. Deze houtsnippers zijn afkomstig van gemeentelijk verzameld composteerbaar materiaal uit Horst en omgeving en hebben geen andere bestemming meer. De hernieuwbare warmte wordt geleverd aan twee paprikakassen van de klant van in totaal 4,7 hectare, aan de paprikakwekerij van de buurman van 2,2 hectare en aan verderop gelegen klimopkwekerij van 1,8 hectare.

Vervanging oude biomassaketel

De HoSt compacte biomassaketel vervangt de huidige biomassa-ketelinstallatie van de klant. De nieuwe ketelinstallatie is uitgerust met een uitgebreide rookgasreinigingstechnologie d.m.v. ureuminjectie in de vuurhaard. Deze rookgasreiniging garandeert een lage stikstofdioxide-uitstoot van NOx <145/Nm3.
Ook inbegrepen in de leveringsomvang is een 4 MWt vlampijpketel, een 4,64 MWt vuurhaard met de capaciteit van 1,83 ton per uur houtsnippers en een multicycloon. Een grote aanwinst voor de installatie wordt de rookgascondensor die de efficiëntie met 20% verhoogt en het totale rendement op 108% brengt, met de totale capaciteit van 5 MWt.

PROJECT MIJLPALEN

Start bouw Verwacht: November 2019
Start-up / First fire Verwacht: Januari 2020

SPECIFICATIES

Vuurhaard 4,64 MWth – 1,83 tonnen /uur houtsnippers
Vlampijpketel 4 MWth
Efficiëntie > 107.8% (hoger dan 100% door gebruik van rookgascondensor)

EIGENSCHAPPEN

  • Keteltype: Commerciële / compacte ketel
  • Vervanging van een oude biomassa-ketel gebouwd door een ander bedrijf
  • Ureum injectie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project ontvangen of wilt u meer weten over onze biomassaketels? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of  +31 (0) 53 – 460 90 80.