In Ellough, gelegen in het Engelse graafschap Suffolk, heeft HoSt een geavanceerde biogasinstallatie gebouwd. In de installatie met een capaciteit van 499 kWe, worden jaarlijks 85.000 ton suikerbieten, suikerbietenpulp en maïs vergist. Het geproduceerde biogas wordt opgewaardeerd naar 1.100 Nm3 / uur groen gas en wordt vervolgens rechtstreeks aan het lokale aardgasnetwerk geleverd. Dit staat gelijk aan het aardgasverbruik van ongeveer 7.000 huishoudens.

De installatie is uitgerust met vier vergistingstanks met een diameter van 26 meter, één na-vergister, vier vaste meng- / invoercontainers, een gasdichte na-opslagtank, een geavanceerd pompsysteem, een rookgaskoeler en twee schroefpersscheiders voor de behandeling van het digestaat. De installatie is volledig zelfvoorzienend door energie die wordt opgewekt door eigen gasproductie.

Met de productie van hernieuwbare energie speelt deze biogasinstallatie een positieve rol bij het voldoen aan de vraag naar groene energie in Engeland.

PROJECT SPECIFICATIES

Locatie Ellough, Groot-Brittannië
Start bouw Juni 2013
Start-up April 2014
Capaciteit 85.000 ton/jaar
Input Suikerbieten, suikerbietenpulp en maïs
Vergister(s) 4 x 2.800 m³ (Ø 26 m)
Na-vergisters(s) 1 x 4.500 m³ (Ø 33 m)
WKK 499 kWe + rookgaskoeler
Vaste stof invoersysteem 4 x 80 m³ meng/doseer bak
Na-opslag 1 x 4.500 m³ opslagtank
Digestaat behandeling 2 x schroefpersscheiders

EIGENSCHAPPEN

  • Vergisting van suikerbiet
  • Geavanceerd pompsysteem

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de biogasinstallatie in Ellough, Engeland ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Neem contact met ons op.