FLEXIBELE WKK OPLOSSING MET CAPACITEIT VAN 15 MWT

Deze unieke ‘nieuwe generatie’-installatie wordt medio 2020 in gebruik genomen en wordt geschikt voor het verstoken van zowel hout als andere biomassa en reststoffen, met thermische capaciteit van 15 MWt. HoSt is verantwoordelijk voor de bouw van de installatie en de integratie van de installatie in het bestaande gebouw.

Het project is in November 2018 gestart. De installatie wordt grotendeels gebouwd in een bestaand gebouw en wordt voorzien van een brandstofopslag en stortplaats voor brandstof, met een volautomatische kraan voor brandstoftransport. De geproduceerde warmte wordt geleverd aan een aantal drooginstallaties en de groene elektriciteit wordt geleverd aan het openbare net. In de toekomst kan de installatie worden aangesloten op het lokale stadsverwarmingsnet. In eerste instantie wordt laagwaardige houtachtige biomassa verstookt, onder andere afkomstig van een composteringsinstallatie dat groenafval verwerkt.

Toekomstbestendige oplossing

Met het oog op toekomstbestendigheid en flexibiliteit wordt de installatie voorzien van een geavanceerde techniek voor het verstoken van verschillende soorten biomassa en reststoffen. Hierdoor is de installatie niet afhankelijk van de beperkte hoeveelheid beschikbare mooie (en dure) houtchips. Door het gebruik van geavanceerde reinigingstechnologie heeft de installatie de laagste stikstofdioxide-emissies in Nederland.

PROJECT MIJLPALEN

Start bouw November 2018
Start-up 2020

SPECIFICATIES

Houtopslag 1800 m3
Hout toevoersysteem Automatische kraan, bewegende schuifvloer, brandstofschraper
Vuurhaard 15 MWt input
Stoomturbine +/- 2 MWe
Doekenfilter Stofemissie < 5mg/Nm3

KENMERKEN INSTALLATIE

  • De installatie wordt in een bestaand gebouw gebouwd.
  • Geschikt om diverse biomassa soorten te verstoken
  • Heeft uitzonderlijke lage uitstoot van emissies.
  • Door middel van een geavanceerd besturingssysteem kan de installatie autonoom bedreven worden.
  • Volautomatische kraan voor brandstoftransport

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de WKK installatie in Duiven ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Neem contact met ons op.