Het Biona Gas project is een biogasinstallatie met een capaciteit van 1.5 MWe. De input bestaat hoofzakelijk uit vloeibare rundveemest met toevoeging van co-producten als mais en stro.

Gelegen in het dorp Tsalapitsa, Bulgarije, is de 1.5 MWe biogasinstallatie gebouwd met als hoofdcomponenten een vaste stof invoersysteem, een vloeibaar invoersysteem bestaande uit een pomp en een versnijder, twee vergistingstanks in combinatie met één na-vergister, een separator, 2 na-opslag tanks, een gebouw met daarin een controle- en verwarmingsruimte, een 1.5 MWe WKK en een ruimte voor de operator.

Met deze biogasinstallatie wordt een hoge efficiency behaald door het toepassen van een tweetraps vergisting, 2 vergistingstanks met een na-vergistertank in combinatie met hoge kwaliteit en robuuste mixers.

PROJECT MILESTONES

Start bouw oktober 2013
Startup juni 2014

SPECIFICATIES

Capaciteit ± 40.000 ton / jaar
Input Rundveemest met toevoeging van o.a. mais en stro
Vloeibare input De rundveemest wordt het vergistingsproces ingevoed door een pomp / versnijder combinatie vanuit de stal naar de vergistingstanks
Vaste stof input 80 m³ meng/doseerbak met invoervijzels
Vergister(s) 2 x 2.280 m³
Na-vergister(s) 1 x 2.280 m³
Na-behandeling Het digestaat wordt gescheiden in een dikke en dunne fractie door middel van een schroefpers- separator. De dunne fractie wordt opgeslagen in 2 x 4.592 m³ na-opslag tanks.
WKK 1.5 MWe met rookgaskoeler geplaatst in gebouw

KENMERKEN

  • Installatie draait op een hoog organische belasting (1,5 MWe uit 4.560 m³ vergistingsvolume)
  • Flexibele installatie met diverse invoerstromen
  • Vergisting van stro

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de biogasinstallatie in Tsalapitsa, Bulgarije ontvangen of wilt u weten wat HoSt voor u kan doen? Neem contact met ons op.