BoxLNG en HoSt Holding Ondertekenen een Overeenkomst voor Technologische Samenwerking en Investeringen voor de Ontwikkeling van CBG-Projecten in India

BoxLNG Pvt Limited (BoxLNG), de in India gevestigde ontwikkelaar van gedistribueerde schone bio-energieprojecten, heeft een technologische samenwerkings- en investeringsovereenkomst getekend met HoSt Holding B.V. (HoSt) in Nederland. HoSt is een van de grootste leveranciers van bio-energiesystemen ter wereld met meer dan 200 installaties gedurende haar 30-jarige ervaring.

BoxLNG is een opkomend bedrijf in India dat zich richt op de uitvoering van schaalbare projecten voor hernieuwbaar aardgas (RNG) / gecomprimeerd biogas (CBG), en via haar dochteronderneming ZiPGAS Pvt Ltd (ZiPGAS) 14 Letter of Intents (LOI’s) goed voor de levering van ongeveer 150 ton CBG per dag in het kader van de SATAT-regeling (Sustainable Alternative Towards Affordable Transportation) door de Indiase regering. HoSt zal ZiPGAS samen met haar dochteronderneming Bright Biomethane ondersteunen met de focus op biogaszuivering.

“Wij van HoSt zijn enthousiast over de samenwerking met BoxLNG. Dit is een geweldig bio-energie platform voor ons om onze technologische expertise te laten zien in een van de snelst groeiende schone energie velden, en voor ons om een sterke voet aan de grond te krijgen in (Zuid) Azië,” zegt Herman Klein Teeselink, CEO van HoSt.

De Indiase regering is van plan om in het kader van de SATAT-regeling 5.000 CBG-fabrieken in het hele land op te zetten met een geschatte productie van 15 miljoen ton CBG per jaar, wat grote en aantrekkelijke groeimogelijkheden in India biedt voor HoSt en BoxLNG. Onder het sterke visionaire leiderschap van de eerwaarde premier van India, Shri Narendra Modi, is de minister van Aardolie & Aardgas en Staal, Hon’ble Shri Dharmendra Pradhan, de speerpunt van het SATAT bio-energie-initiatief. Tijdens een recent evenement zei Hon’ble Shri Pradhan: “Het SATAT-initiatief is in lijn met de doelstellingen van AatmaNirbhar Bharat, Swachh Bharat Mission en het stimuleren van de MSME-sector. De Reserve Bank of India heeft CBG-projecten opgenomen onder de prioritaire sectoren, wat zal helpen bij het verkrijgen van een lening voor een CBG-fabriek”.

Brij Mohan Bansal, President van BoxLNG, zei: “Dit is een geschikt moment voor India om haar leiderschapspositie naar een schonere en groenere toekomst te laten zien, en in dit opzicht, in navolging van de aspiraties van onze Hon’ble premier, zijn wij bij BoxLNG volledig toegewijd aan de energietransitie door gebruik te maken van lokale bronnen”.

De samenwerking tussen BoxLNG en HoSt is een belangrijke mijlpaal in India’s CBG-verhaal, waarbij de partners sterke lokale kennis en projectontwikkelingservaring inbrengen, gecombineerd met internationaal kapitaal en technologische expertise. BoxLNG zal vanaf februari 2021 beginnen met de uitvoering van drie projecten ter plaatse in de staten Uttar Pradesh en Maharashtra. Gevolgd door de resterende 11 projecten in de loop van 2021.

“Wij danken HoSt voor hun intentie om samen met BoxLNG te werken aan de realisatie van de eerste projecten in India. We werken onvermoeibaar aan ons eerste doel om 200 CBG installaties te realiseren in de komende 10 jaar, en om dit te realiseren hebben we sterke partners nodig. HoSt brengt bewezen technologie van wereldklasse, investeringen en ondersteuning die ons in staat stellen om in korte tijd op te schalen”, zegt Sachin Nagdive, CEO van BoxLNG.

BoxLNG is van plan om verschillende biomassa/afvalbronnen te gebruiken, waaronder landbouwresidu, gemeentelijk vast afval, suikerrietpersmodder, distilleerafval, rundermest, rioolwaterzuiveringsinstallaties en voedselafval, etc. om het CBG te genereren.

Foto / Van links naar rechts: 1e rij: Perdana Nugroheni (HoSt), Sachin Nagdive (BoxLNG). 2e rij: Herman Klein Teeselink (HoSt), Jelle Klein Teeselink (HoSt).

BoxLNG and HoSt Holding Sign a Technology Collaboration and Investment Agreement to Develop CBG projects in India