Biomassaketels

HoSt is al meer dan 20 jaar actief in het ontwerpen, bouwen, bedrijven en onderhouden van biomassaketels, zoals houtgestookte ketels. De verbrandingstechnologie is zeer flexibel in verwerkbare brandstoffen: vochtgehaltes van 10% tot 55% en brandstoffen met een laag assmeltpunt zoals stro, kaf, mest, olijfpulp, kippenmest en RDF (Refuse Derived Fuel). Daarnaast kan HoSt de rookgasreiniging leveren om de uitstoot van NOx, zwavel, chloor, stof en andere vervuilende componenten te minimaliseren en te voldoen aan de gewenste emissienormen.

HoSt levert biomassa gestookte installaties vanaf 2 MWt tot 50 MWt. Voor capaciteiten boven de 25 MWt worden twee gescheiden biomassa verbrandingslijnen toegepast. Het is namelijk goedkoper om de ketels als complete modules naar de locatie te brengen. Bijkomende voordelen zijn verder de beperking van de bouwhoogte en een grote flexibiliteit voor de klant.

Waarom kiezen voor één van de HoSt biomassaketels?

  • Flexibiliteit in brandstof
  • Hoge efficiency
  • Hoge beschikbaarheid
  • Competitief prijsniveau

Projecten

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassaketels gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in het bezoeken van één van onze projecten. Bijvoorbeeld in Beetgum, Strijp of in Meerhoven. Neem ook contact op voor meer informatie.