Biomassaketels & Houtketels

Op zoek naar een zeer efficiënte en duurzame biomassaketel, zoals een houtketel? HoSt heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwerpen, bouwen, bedrijven en onderhouden van biomassaketels en houtketels.

Biomassa gestookte bio-energie installaties zetten biomassa, zoals hout, stro, kaf of ander organisch restafval die in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn, om in warmte en soms ook elektriciteit (groene stroom). Dit wordt ook wel bio-energie genoemd. Meer informatie nodig over onze biomassaketels? Neem contact met ons op. Wij adviseren en helpen u in het maken van de beste keuze.

“DUURZAME EN EFFICIËNTE ENERGIE UIT BIOMASSA”

Grote flexibiliteit

HoSt levert biomassaketels en houtketels vanaf 2 MWt tot 50 MWt. Voor capaciteiten boven de 25 MWt worden twee gescheiden biomassa verbrandingslijnen toegepast. Het is namelijk goedkoper om de ketels als complete modules naar de locatie te brengen. Bijkomende voordelen zijn verder de beperking van de bouwhoogte en een grote flexibiliteit voor de klant.

Geavanceerde technologie biomassaketels

De verbrandingstechnologie van HoSt is zeer flexibel in verwerkbare brandstoffen: vochtgehaltes van 10% tot 55% en brandstoffen met een laag assmeltpunt zoals stro, kaf, mest, olijfpulp, kippenmest en RDF (Refuse Derived Fuel) worden moeiteloos verwerkt. Daarnaast kan HoSt de rookgasreiniging leveren om de uitstoot van NOx, zwavel, chloor, stof en andere vervuilende componenten te minimaliseren en te voldoen aan de gewenste emissienormen. Lees meer over onze technologie en wat dit betekent voor de onderhoudskosten.

 

Houtgestookte installatie is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de glastuinbouw. Bij een paprikakwekerij in Beetgum, Nederland heeft HoSt één van de duurzaamste houtgestookte warmtekrachtcentrales van Nederland geëngineerd en gebouwd. 

Waarom kiezen voor één van de HoSt biomassa- of houtketels?

  • Flexibiliteit in brandstof
  • Hoge efficiency
  • Hoge beschikbaarheid van jaarlijks > 96%
  • Competitief prijsniveau
  • Zeer hoge klanttevredenheid

Projecten & meer informatie

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassaketels gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Geïnteresseerd in het bezoeken van één van onze installaties? Bijvoorbeeld de houtgestookte warmtekrachtcentrale in Beetgum, de houtstookinstallatie in Strijp of in Meerhoven. Of meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

eindhoven (strijp)

Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale verstookt houtchips en produceert naast warmte ook groene stroom.

 

 

rĒzekne

Deze installatie in Letland levert circa 3 MWe elektriciteit aan het net en circa 11 MWth warmte aan een houtdroger van een hout pellet productie installatie.