Op zoek naar een zeer efficiënte en duurzame biomassaketel, zoals een houtketel? HoSt heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwerpen, bouwen, bedrijven en onderhouden van biomassaketels en houtketels. WKK’s en biomassaketels zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de glastuinbouw. Bij een paprikateler in Beetgum in Nederland heeft HoSt één van de meest duurzame houtgestookte WKK’s van Nederland ontwikkeld en gebouwd.

Grote flexibiliteit HoSt ketels

HoSt levert biomassaketels en houtketels vanaf 2 MWt tot 50 MWt. Voor capaciteiten boven de 25 MWt worden twee gescheiden biomassa verbrandingslijnen toegepast. Het is namelijk goedkoper om de ketels als complete modules naar de locatie te brengen. Bijkomende voordelen zijn verder de beperking van de bouwhoogte en een grote flexibiliteit voor de klant.

Geavanceerde HoSt technologie biomassaketels

De verbrandingstechnologie van HoSt is zeer flexibel in verwerkbare brandstoffen: vochtgehaltes van 10% tot 55% en brandstoffen met een laag assmeltpunt zoals stro, kaf, mest, olijfpulp, kippenmest en RDF (Refuse Derived Fuel) worden moeiteloos verwerkt. Daarnaast kan HoSt de rookgasreiniging leveren om de uitstoot van NOx, zwavel, chloor, stof en andere vervuilende componenten te minimaliseren en te voldoen aan de gewenste emissienormen. Lees meer over onze technologie en wat dit betekent voor de onderhoudskosten..

Waarom kiezen voor één van de HoSt biomassa- of houtketels?

Flexibiliteit in brandstof

Hoge efficiency

Hoge beschikbaarheid van jaarlijks > 96%

Competitief prijsniveau

Zeer hoge klanttevredenheid

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassa en houtgestookte bio-energie installaties gerealiseerd. Ga naar de projectpagina voor alle biomassa WKK installatie projecten.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig over onze technologie of over de biomassa brandstoffen die u beschikbaar heeft? Neem contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.