Zeer hoge efficiëntie van HoSt Stoomcyclus

De biomassa gestookte installaties van HoSt zijn zeer efficiënt. Wij leggen uit waarom. Vragen hierover? Neem contact met ons op.

De elektrische efficiëntie van de HoSt stoomcyclus is bijvoorbeeld veel hoger dan van een ORC (Organic Rankine Cycle). Dit verschil neemt significant toe bij installaties van meer dan 1 MWe. De elektriciteitsopbrengst van de stoomcyclus is tot 40% hoger door:

  • 30% hogere cyclus efficiëntie.
  • Lager eigen elektriciteitsverbruik. De thermische oliepomp van een ORC gebruikt tot 10% van de opgewekte elektriciteit.
  • een hogere ketelefficiëntie vanwege een lager rookgasdebiet in combinatie met een lagere rookgas temperatuur.

Efficiency_WKK

In vergelijking met ander stoomcycli heeft de HoSt stoomcyclus een hogere efficiëntie:

  • Hogedruk stoom met hoge stoomtemperatuur, gecombineerd met een efficiënte meertrapsturbine en geoptimaliseerde procesintegratie.
  • Lage rookgasverliezen door laag rookgasdebiet, gerealiseerd door het innovatieve verbrandingssysteem met een lage zuurstofovermaat.
  • Laag eigen energieverbruik door een laag drukverlies in het systeem.

Meer informatie

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere houtgestookte bio-energie installaties gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig over onze technologie of over de biomassa brandstoffen die u beschikbaar heeft? Neem contact met ons op!

EINDHOVEN (STRIJP)

Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale produceert naast warmte ook groene stroom. De installatie heeft een uitgebreide rookgasreiniging.

 

 

LIZUMS

De zeer efficiënte houtgestookte WKK-installatie van HoSt in Lizums, Letland levert 10,5 MWt warmte en 3,1 MWe elektriciteit aan een naastgelegen hout pellet productielijn en meubelfabriek.