Waterpijpstoomketels

HoSt levert waterpijpstoomketels. In een waterpijpketel stroomt water door de pijpen en stromen de rookgassen om de pijpen. Waterpijpketels worden toegepast voor drukken vanaf 32 bar en bij moeilijke brandstoffen. 

Dit type ketel is zeer goed automatisch te reinigen. Met een lans wordt een straal hogedrukstoom tussen de pijpen gespoten om het stof te verwijderen. De waterpijpbundels worden zo laag voor laag gereinigd.

Moeilijke brandstoffen met veel natrium en kalium, zoals stro, kippenmest en pulp, hebben de neiging om harde steenachtige afzettingen te maken op de pijpen. Reinigbaarheid is daarom van groot belang; het sterke punt van de waterpijpketel.

Bij specifieke brandstoffen met een zeer laag assmeltpunt en bij RDF is de ketel opgebouwd in twee secties. De eerste sectie is een gekoelde membraamsectie; een stralingskoeler. Hierin wordt het verbrandingsgas met de aanwezige vliegas gekoeld voordat het de pijpbundels in gaat en zo wordt steenachtige asafzetting voorkomen. De tweede sectie bestaat uit de waterverdampingspijpen.

De voordelen van HoSt waterpijpketels:

  • Minimale productiestops
  • Preventie van vervuiling
  • Uitstekend reinigbaar
  • Compact
  • Snelle montage

Meer informatie

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere waterpijpketels gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Geïnteresseerd in een waterpijpstoomketel? Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

EINDHOVEN (STRIJP)

Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale produceert naast warmte ook groene stroom. De installatie is uitgerust met een 10 MWt vlampijpketel.

 

 

LIZUMS

De Bio-WKK van HoSt in Lizums, Letland levert 10,5 MWt warmte en 3,1 MWe elektriciteit aan een naastgelegen hout pellet productielijn en meubelfabriek. De installatie is uitgerust met een waterpijp stoomketel.