HoSt levert waterpijpstoomketels. In een waterpijpketel stroomt water door de pijpen en stromen de rookgassen om de pijpen. Waterpijpketels worden toegepast voor drukken vanaf 32 bar en bij moeilijke brandstoffen.

Dit type ketel is zeer goed automatisch te reinigen. Met een lans wordt een straal hogedrukstoom tussen de pijpen gespoten om het stof te verwijderen. De waterpijpbundels worden zo laag voor laag gereinigd.

Moeilijke brandstoffen met veel natrium en kalium, zoals stro, kippenmest en pulp, hebben de neiging om harde steenachtige afzettingen te maken op de pijpen. Reinigbaarheid is daarom van groot belang; het sterke punt van de waterpijpketel.

Bij specifieke brandstoffen met een zeer laag assmeltpunt en bij RDF is de ketel opgebouwd in twee secties. De eerste sectie is een gekoelde membraamsectie; een stralingskoeler. Hierin wordt het verbrandingsgas met de aanwezige vliegas gekoeld voordat het de pijpbundels in gaat en zo wordt steenachtige asafzetting voorkomen. De tweede sectie bestaat uit de waterverdampingspijpen.

De voordelen van HoSt waterpijpketels

Minimale productiestops

Preventie van vervuiling

Uitstekend reinigbaar

Compact

Snelle montage

Meer informatie

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassa en houtgestookte bio-energie installaties gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig over onze technologie of over de biomassa brandstoffen die u beschikbaar heeft? Neem contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

1 + 0 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.