Cilindrische vlampijpketels

In de door HoSt geleverde cilindrische vlampijpketels staat het water in de cilinder om de vlampijpen. De rookgassen stromen door de vlampijpen. Voor een goede reinigbaarheid wordt het eerste deel uitgevoerd als stralingssectie waarin de verbrandingsgassen worden gekoeld voordat ze de vlampijpen instromen. De koeling in deze stralingssectie voorkomt harde en moeilijk te verwijderen asafzetting op de binnenzijde van de vlampijpen.

Voor reguliere reiniging kunnen alle cilindrische ketels verder worden uitgerust met een perslucht roetblaassysteem om het aantal productiestops te minimaliseren.

Horizontale cilindrische warmwaterketels

Horizontale cilindrische ketels zijn goedkoper. Hier tegenover staat het nadeel van meer productiestops voor reiniging van de installatie. HoSt past dan ook bij voorkeur verticale warmwaterketels toe.

Verticale cilindrische warmwaterketels

In de verticale warmwater ketels stromen de rookgassen eerst naar beneden door de stralingssectie. Nadat de rookgassen onder in de ketel zijn omgekeerd, stromen de rookgassen door verticale pijpen omhoog. Door verticale stroomrichting zijn de pijpen met roetblazers beter te reinigen. De valrichting van roet is altijd verticaal, in de stroomrichting of tegengesteld hieraan. Weggeblazen roet slaat niet weer neer zoals bij horizontale pijpen mogelijk is.

Cilindrische stoomketels

Voor de stoomproductie tot 32 bar worden horizontale cilindrische ketels toegepast vanwege de lagere kosten. De rookgassen worden eerst afgekoeld in een stralingskoeler voordat de rookgassen de vlampijpen in gaan. Tot 20 bar wordt de stralingskoeler geïntegreerd in de ketel. Bij hogere drukken wordt een stralingskoeler, een grotere ruimte van membraanwanden, voor de ketelinlaat geplaatst.

De voordelen van HoSt warmwaterketels:

  • Minimale productiestops
  • Preventie van vervuiling
  • Uitstekend reinigbaar
  • Compact
  • Snelle montage

Meer informatie

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere warmwaterketels gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Geïnteresseerd in een warmwaterketel? Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

EINDHOVEN (STRIJP)

Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale produceert naast warmte ook groene stroom. De installatie is uitgerust met een 10 MWt vlampijpketel.

 

 

LIZUMS

De Bio-WKK van HoSt in Lizums, Letland levert 10,5 MWt warmte en 3,1 MWe elektriciteit aan een naastgelegen hout pellet productielijn en meubelfabriek. De installatie is uitgerust met een waterpijp stoomketel.