HoSt levert cilindrische vlampijpketels. In de door HoSt geleverde cilindrische vlampijpketels staat het water in de cilinder om de vlampijpen. De rookgassen stromen door de vlampijpen.

Voor een goede reinigbaarheid wordt het eerste deel uitgevoerd als stralingssectie waarin de verbrandingsgassen worden gekoeld voordat ze de vlampijpen instromen. De koeling in deze stralingssectie voorkomt harde en moeilijk te verwijderen asafzetting op de binnenzijde van de vlampijpen.

Voor reguliere reiniging kunnen alle cilindrische ketels verder worden uitgerust met een perslucht roetblaassysteem om het aantal productiestops te minimaliseren.

De voordelen van HoSt warmwaterketels

Minimale productiestops

Preventie van vervuiling

Uitstekend reinigbaar

Compact

Snelle montage

Horizontale cilindrische warmwaterketels

Horizontale cilindrische ketels zijn goedkoper. Hier tegenover staat het nadeel van meer productiestops voor reiniging van de installatie.

Verticale cilindrische warmwaterketels

In de verticale warmwater ketels stromen de rookgassen eerst naar beneden door de stralingssectie. Nadat de rookgassen onder in de ketel zijn omgekeerd, stromen de rookgassen door verticale pijpen omhoog. Door verticale stroomrichting zijn de pijpen met roetblazers beter te reinigen. De valrichting van roet is altijd verticaal, in de stroomrichting of tegengesteld hieraan. Weggeblazen roet slaat niet weer neer zoals bij horizontale pijpen mogelijk is.

Cilindrische stoomketels

Voor de stoomproductie tot 32 bar worden horizontale cilindrische ketels toegepast vanwege de lagere kosten. De rookgassen worden eerst afgekoeld in een stralingskoeler voordat de rookgassen de vlampijpen in gaan. Tot 20 bar wordt de stralingskoeler geïntegreerd in de ketel. Bij hogere drukken wordt een stralingskoeler, een grotere ruimte van membraanwanden, voor de ketelinlaat geplaatst.

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassa en houtgestookte bio-energie installaties gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig over onze technologie of over de biomassa brandstoffen die u beschikbaar heeft? Neem contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.