Biomassa gestookte WKK installaties

HoSt is al meer dan 25 jaar actief in het ontwerpen, bouwen, bedrijven en onderhouden van zeer efficiënte en bewezen biomassa gestookte warmtekrachtkoppeling (WKK) installaties, zoals hout WKK’s. Deze duurzame installaties worden ook wel biomassa gestookte bio-energie installaties genoemd of bio-WKK’s.

HoSt levert biomassa gestookte installaties vanaf 2 MWt tot 50 MWt ketel capaciteit en tot 12 MWe. Voor capaciteiten boven de 25 MWt en groter dan 6 MWe worden twee gescheiden biomassa verbrandingslijnen toegepast in combinatie met een grote efficiënte stoomturbine. Het voordeel van deze modulaire opzet is dat de ketels door de maximale breedte van 4,2 m over de weg zijn te transporteren. Daarnaast is het voordeliger om de ketels als complete modules naar de locatie te brengen. Bijkomende voordelen zijn verder de beperking van de bouwhoogte en een grote flexibiliteit voor de klant. Advies nodig of vragen over de aanschaf van een bio-WKK? Neem contact met ons op.

Optimale HoSt verbrandingstechnologie

De geavanceerde verbrandingstechnologie van HoSt is zeer flexibel in verwerkbare brandstoffen en beschikbare biomassastromen: vochtgehaltes van 10% tot 55% en brandstoffen met een laag assmeltpunt zoals stro, kaf, mest, olijfpulp, kippenmest en RDF (Refuse Derived Fuel) kunnen moeiteloos worden verwerkt. Daarnaast kan HoSt de rookgasreiniging leveren om de uitstoot van NOx, zwavel, chloor, stof en andere vervuilende componenten te minimaliseren en te voldoen aan de gewenste emissienormen. Lees meer over onze optimale technologie, hoge efficiëntie en beschikbaarheid en minimale onderhoudskosten.

Waarom kiezen voor één van de HoSt WKK installaties?

  • Flexibiliteit in brandstof
  • Hoge efficiency
  • Hoge beschikbaarheid
  • Competitief prijsniveau

De voordelen van bio-WKK installaties van HoSt op een rij

HOGE ELEKTRISCHE EFFICIËNTIE

Hoge elektrische efficiëntie door de hogedruk waterpijpstoomketel in combinatie met efficiënte meertraps stoomturbine.

HOGER DAN ORC

Een netto elektriciteitsopbrengst die 20-30% hoger is dan bij vergelijkbare installaties op basis van een ORC (Organic Rankine Cycle). Dit wordt behaald door een laag eigen energieverbruik en een hoge ketelefficiëntie.

HOGE BESCHIKBAARHEID

Hoge beschikbaarheid: geleverde installaties draaien meer dan 8200 draaiuren per jaar, wat overeenkomt met een beschikbaarheid van 94%.

EXTRA ELEKTRICITEIT IN DE ZOMER

Extra hoge elektrische efficiëntie in de zomer door de lagere temperatuur verwarmingswater, waardoor de stoom in de turbines verder kan expanderen en extra elektriciteit leveren.

FLEXIBELE BRANDSTOFFEN

Brandstof flexibiliteit: van zaagsel tot houtdelen van 15 cm, van 10% tot 55% vochtigheid en geschikt voor brandstoffen met laag assmeltpunt.

COMPETITIEF PRIJSNIVEAU

Hoge beschikbaarheid tegen uiterst competitief prijsniveau.

Projecten

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassa WKK installaties gerealiseerd. Bekijk hier de reeds gerealiseerde projecten. Geïnteresseerd? Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

EINDHOVEN (STRIJP)

Bio-energiecentrale Strijp voorziet de wijk Strijp van duurzame warmte. De centrale produceert naast warmte ook groene stroom. De installatie heeft een uitgebreide rookgasreiniging.

 

 

LIZUMS

De zeer efficiënte houtgestookte WKK-installatie van HoSt in Lizums, Letland levert 10,5 MWt warmte en 3,1 MWe elektriciteit aan een naastgelegen hout pellet productielijn en meubelfabriek.