Biomassa/houtgestookte warmtekrachtinstallaties

HoSt levert biomassa / houtgestookte warmtekrachtinstallaties vanaf 1 MWt tot 50 MWt ketel capaciteit en tot 12 MWe voor de productie van energie uit (snoei)houtafval en biomassa. HoSt is actief in het ontwerpen, bouwen, bedrijven en onderhouden van zeer efficiënte en bewezen biomassagestookte warmtekrachtkoppeling (WKK) installaties, zoals hout WKK’s.

Deze duurzame warmtekrachtinstallaties worden ook wel biomassa energie installaties, bio-energie installaties of bio-WKK’s genoemd.

Van biomassa en hout(afval) naar bio-energie

Biomassa en afvalgestookte bio-energie installaties verbranden biomassa, zoals hout, stro, kaf en ander organisch afval en zetten deze brandstoffen om in duurzame warmte en elektriciteit. Dit wordt ook wel bio-energie genoemd. Deze biomassabrandstoffen zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar en biomassa is een aanzienlijk goedkopere brandstof dan aardgas en olie. De voordelen van HoSt WKK installaties zijn:

HOGE ELEKTRISCHE EFFICIËNTIE
Hoge elektrische efficiëntie door de hogedruk waterpijpstoomketel in combinatie met efficiënte meertraps stoomturbine.

HOGERE NETTO ELEKTRICITEITSOPBRENGST
Een netto elektriciteitsopbrengst die 20-30% hoger is dan bij vergelijkbare installaties op basis van een ORC (Organic Rankine Cycle). Dit wordt behaald door een laag eigen energieverbruik en een hoge ketelefficiëntie.

HOGE BESCHIKBAARHEID
Hoge beschikbaarheid: geleverde installaties draaien meer dan 8,200 draaiuren per jaar, wat overeenkomt met een beschikbaarheid van 94%.

EXTRA ELEKTRICITEIT IN DE ZOMER
Extra hoge elektrische efficiëntie in de zomer door de lagere temperatuur verwarmingswater, waardoor de stoom in de turbines verder kan expanderen en extra elektriciteit leveren.

FLEXIBEL IN BRANDSTOF
Brandstof flexibiliteit: van zaagsel tot houtdelen van 25 cm, van 10% tot 60% vochtigheid en geschikt voor brandstoffen met laag assmeltpunt.

COMPETITIEF PRIJSNIVEAU
Hoge beschikbaarheid tegen uiterst competitief prijsniveau.

HoSt heeft in zowel Nederland als buiten Nederland al meerdere biomassa en houtgestookte bio-energie installaties gerealiseerd. Ga naar de projectpagina voor alle biomassa WKK installatie projecten.

HoSt biomassa & afval energie installaties: flexibel en betrouwbaar

De geavanceerde verbrandingstechnologie van HoSt is zeer flexibel in verwerkbare brandstoffen en beschikbare biomassastromen: vochtgehaltes van 10% tot 55% en brandstoffen met een laag assmeltpunt zoals stro, kaf, mest, olijfpulp, kippenmest en RDF (Refuse Derived Fuel) kunnen moeiteloos worden verwerkt. Daarnaast kan HoSt de rookgasreiniging leveren om de uitstoot van NOx, zwavel, chloor, stof en andere vervuilende componenten te minimaliseren en te voldoen aan de gewenste emissienormen.

Lees meer over onze optimale technologie, hoge efficiëntie en beschikbaarheid en minimale onderhoudskosten.

Waarom kiezen voor één van de HoSt WKK installaties?

Flexibiliteit in brandstof

Hoge efficiency

Hoge beschikbaarheid

Competitief prijsniveau

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vragen over een project, een project bezoeken of meer informatie nodig over onze technologie of over de biomassa brandstoffen die u beschikbaar heeft? Neem contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.