Energie uit Mest met de Microferm Mestvergister: Zorgeloze Mestvergisting

Met de Microferm mestvergister van bio-energiespecialist HoSt kan iedere agrariër zorgeloos biogas en groen gas produceren op kleine schaal door het vergisten van mest. De kracht van deze microvergister ligt in de eenvoud met optimale technologie, het lage risico en een investering die is te overzien.

Microferm®: energie uit mest

HoSt heeft de Microferm mestvergister ontwikkeld voor agrariërs die enkel mest van het eigen bedrijf willen verwerken en willen omzetten naar groene energie. Op rendabele wijze wordt de mest anaeroob vergist en omgezet naar groen gas in de bewezen microvergister van HoSt. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte en de beschikbaarheid van stromest of reststromen kan op het boerenbedrijf 40 Nm3 (kuub) groen gas per uur worden geproduceerd. Vervolgens kan het groen gas, dat de kwaliteit heeft van aardgas, worden geleverd aan het aardgasnet of worden ingezet als CNG voor transportbrandstof. Productie van elektriciteit is ook mogelijk met dit systeem.

Jumpstart Microferm installatie in Merselo

Bij het melkveebedrijf Loonen in het Limburgse Merselo heeft HoSt zijn eerste Jumpstart project gerealiseerd. Deze Microferm groen gas installatie produceert sinds augustus 2018 maar liefst 40 Nm3 groen gas per uur uit 16.000 ton mest per jaar. Benieuwd naar de ervaring van de familie Loonen? Lees hier het succesverhaal.

“We zochten naar de mogelijkheden om een HoSt mestvergistingsinstallatie te kunnen aanschaffen, omdat we er zeker van waren dat we een HoSt installatie wilden. Dankzij Jumpstart hebben we die mogelijkheid gekregen”.

Johan (links) en Willem Loonen
Melkveehouders & Microferm monomestvergister ondernemers

Kleinschalige mestvergisting

De Microferm monomestvergister is uitermate geschikt voor kleinschalige mestvergisting bij agrarische bedrijven waar dagverse rundveemest beschikbaar is. Bij veehouderijen is het rendement van de Microferm al optimaal bij bedrijven met een mestproductie vanaf 7.500 m³. Hernieuwbare energie uit een slim ontworpen en rendabele installatie met bewezen succes zonder omkijken. Vragen over de hoeveelheid benodigde dagverse mest of de geschiktheid van de bedrijfsgrootte? Neem dan contact op met ons. We berekenen graag of de Microferm rendabel is voor uw onderneming.

Optimaal van mest naar biogas

Een 100% mestvergister heeft een hoge hoeveelheid warmte nodig voor het verwarmen van de mest tot 40 °C, de ideale temperatuur voor anaerobe vergisting van mest. Tijdens zeer koude winters kan dit tot een gebrek aan warmte leiden. De Microferm vergisters van HoSt hebben een zeer laag eigen warmteverbruik door volledige isolatie inclusief het gepatenteerde geïsoleerde dubbel membraandak, waardoor er vrijwel geen warmteverlies is. Op deze manier wordt de mest in een optimale omgeving gefermenteerd en omgezet naar biogas.

Zorgeloze & rendabele mestvergisting

Als geen ander begrijpt HoSt dat binnen een agrarische onderneming veel werk wordt verzet. Rendabele en zorgeloze mestvergisting met de Microferm mestvergistingsinstallatie wordt daarom gegarandeerd door de eenvoud van het besturingssysteem, het weinig benodigde onderhoud, het lage risico en een investering met een terugverdientijd die is te overzien. De Microferm is uitgerust met een gepatenteerd en geautomatiseerde technologie en wordt op afstand gemonitord. Dagelijkse controle van het systeem op locatie is wat resteert voor de ondernemende agrariër met als resultaat zorgeloos energie uit mest produceren. HoSt levert tevens 24/7 service en onderhoud.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Interesse in een Microferm vergistingsinstallatie voor het produceren van groen gas of elektriciteit? Behoefte aan meer informatie over de Microferm of aan persoonlijk advies? Neem contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.