HoSt breidt productlijn uit met acquisitie van Eurobiomass

HoSt heeft zijn productportfolio uitgebreid met de acquisitie van Eurobiomass in Polen. Eurobiomass is gespecialiseerd in biomassagestookte ketels van 0,5 tot 12 MW thermisch voor zowel warmwater- als stoomtoepassingen. Eurobiomass heeft ruime ervaring met verschillende biomassa toepassingen, variërend van schoon hout en afvalhout tot biomassa brandstoffen zoals stro, stropellets en zelfs appelpulp.

“Met deze overname varieert de HoSt productlijn van ketels en warmtekrachtkoppelingen (WKK) nu van 0,5 tot 25 MW thermisch en 5 MW elektrisch vermogen”, aldus Albert Kuliczkowski, nu Country Manager voor HoSt in Polen. Herman Klein Teeselink, CEO van HoSt, voegt toe: “Met de overname van Eurobiomass kan HoSt zijn toch al sterke positie op de bio-energiemarkt nog verder vergroten”.

Over HoSt

HoSt is één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in Europa. De expertise van HoSt richt zich op de technologische ontwikkeling van de verwerking van biomassastromen en de levering van systemen voor duurzame energieopwekking uit biomassa. HoSt levert biogasinstallaties voor boerderij en industrie, biogasopwerking systemen, biomassa- en afvalgestookte ketels en warmtekrachtinstallaties (WKK’s – cogeneratie) en wervelbedvergassers.

Naast de levering van complete installaties ontwikkelt HoSt een breed scala aan onderdelen en componenten voor de optimalisatie van bio-energie systemen. Met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en monteren van installaties en een groot service team door heel Europa.