Samenwerking HoSt en Broeze in project BeGreen Lelystad

De bouw van de houtgestookte Bio-Energiecentrale in Lelystad, voor warmteproducent- en leverancier BeGreen, verloopt spoedig. HoSt engineers, levert en bouwt de warmtecentrale. De duurzame verbrandingsovens worden geproduceerd door Broeze. Commercieel directeur Klaas Kuipers van Broeze vertelt in zijn blog ‘Duurzame verbrandingsovens voor BeGreen Lelystad. Klaas vertelt!’ over de prettige en professionele samenwerking tussen Broeze en HoSt. 

Professionele samenwerking

Klaas Kuipers: “De samenwerking met HoSt is erg prettig. We hebben jaren geleden al eens eerder samengewerkt aan een project voor een gezamenlijke opdrachtgever. Tijdens dat project hebben we kennisgemaakt met elkaar als organisatie en we zijn daarna met elkaar in contact gebleven. Het is natuurlijk extra leuk dat we nu voor HoSt mogen werken aan dit bijzondere project. In het verleden besteedde HoSt de productie van verbrandingsovens uit aan bedrijven in Oostbloklanden. Dit betekende dat ze veel heen en weer moesten reizen vanuit Nederland om het proces te begeleiden. Een nauwe samenwerking met een partij uit de regio werkt ook voor hen een stuk efficiënter”. Dit beaamt projectmanager Alwin Boelsma van HoSt met wie we in het huidige project nauw samenwerken:

“Broeze is een zeer toegevoegde waarde op het gebied van complexe manufacturing en de idem complexe ontwerpprocessen die daarbij horen. Van begin tot eind draagt de samenwerking bij aan de ontwikkeling van het eindproduct en daarmee aan een succesvol project.”

– Alwin Boelsma, HoSt

Jeroen Besten (Broeze) en Alwin Boelsma (HoSt)


Lees volledig blog van Klaas Kuipers.