Start bouw houtgestookte bio-energiecentrale BeGreen in Lelystad

De bouw van de houtgestookte bio-energiecentrale in Lelystad in Flevoland is afgelopen week officieel begonnen. HoSt tekende in februari het contract met warmteproducent- en leverancier BeGreen. HoSt engineers, levert en bouwt de warmtecentrale en verwacht in mei 2018 de plaatsing van de vuurhaarden en in oktober de ‘first fire’.

Het is de eerste houtgestookte bio-energiecentrale of houtwarmtestation in Flevoland. Jaarlijks zal de centrale tot 30.000 ton (hoeveelheid is afhankelijk van de warmtevraag) houtsnippers, die afkomstig zijn van noodzakelijk bosonderhoud, verbranden. De geproduceerde duurzame warmte wordt geleverd aan het warmtenet van Lelystad, waardoor zo’n 5.000 huishoudens kunnen worden verwarmd.

Lees meer over het project.