RTV Oost bezoekt Microferm Groen Gas Installatie in Deurningen

Het Energiefonds Overijssel bestaat in 2017 vijf jaar. De Microferm groen gas installaties van HoSt in Vriezenveen en in Deurningen zijn mede dankzij financiering van het Energiefonds Overijssel gerealiseerd. RTV Oost bezocht de installatie in Vriezenveen en sprak sales engineer Sjaak Klein Gunnewiek van HoSt.

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel is ingesteld door de provincie Overijssel en levert financiële bijdragen aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Dit laatste is energie afkomstig van natuurlijke bronnen die constant worden aangevuld, zoals energie uit wind, waterkracht, zon, bodem, buitenluchtwarmte en biomassa. Zo draagt het fonds bij aan de ambitie van de Provincie Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.