Stage: Menggedrag vergisters

HoSt is één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in de wereld en levert installaties om biomassa om te zetten in duurzaam gas, elektriciteit, warmte en vloeibaar CO2. HoSt doet veel onderzoek naar nieuwe technologie, zoals het afvangen van CO2 uit rookgassen, en het vervloeien van  CO2 en duurzaam gas. Ook doet HoSt onderzoek naar de productie van duurzame grondstoffen zoals methanol uit biomassa en afval.

Om kosten te reduceren is het belangrijk om de biogasinstallaties steeds groter te maken.  Hierbij is het de vraag of we in deze grote tanks ook voldoende kunnen mixen. Daarom is het belangrijk eerst inzicht te hebben in het menggedrag van de mixers in de biogasinstallatie; HoSt gebruikt verschillende mengers met verschillende eigenschappen.

Tijdens je stages ga je onderzoeken hoe goed de menging is in de verschillende biogasinstallaties die HoSt gebouwd heeft.  Dit zal plaats vinden bij de verschillende bestaande biogasinstallaties. Een deel van de installaties bevinden zich in het buitenland.

FUNCTIE-INHOUD

 • Op verschillende manieren het menggedrag meten: warmteoverdracht, sporen toedienen en concentratie meten aan de uitlaat, visueel;
 • Analyse van gasproductie (lab zal restgas metingen doen) eb deze vergelijken met de verwachte omzetting op basis van verblijftijd (gebruikmakend van een standaard programma van HoSt);
 • Opstellen van een rapport met resultaten en aanbevelingen hoe in grotere tanks gemengd kan worden.

FUNCTE-EISEN

 • Hbo / wo;
 • Chemisch Technologie, Procestechnologie, Werktuigbouwkunde, Agrotechnologie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

WAT BIEDEN WIJ?

 • De kans om te werken voor een marktleider op het gebied van duurzame energie met een sterke focus op innovatie;
 • Stagevergoeding van €400 gebaseerd op 40 urige werkweek;
 • Veel ruimte voor eigen invulling;
 • Professionele ondersteuning en begeleiding;
 • Stage lopen binnen de hernieuwbare energie;
 • Leerzame internationale werkomgeving op slechts 5 minuten lopen van station Kennispark in Enschede;
 • Leuk welkomstpakketje.

OVER HOST

De HoSt Groep is één van de wereldmarktleiders op het gebied van bio-energiesystemen en technologieën voor het omzetten van organische reststromen in duurzame energie en grondstoffen. HoSt staat voor samen werken aan hoogwaardig gebruik van reststromen en een maatschappij waarin afval niet bestaat, maar als herbruikbare grondstof wordt ingezet. Met ruim 240 medewerkers verspreid over zeven landen ontwikkelt, ontwerpt, fabriceert en onderhoudt HoSt sinds 1991 meer dan 300 innovatieve en bewezen installaties. HoSt draagt bij aan het succes van een circulaire economie, industrie en maatschappij door het produceren van hernieuwbare energie, het oplossen van het afvalprobleem en het creëren van waardevolle eindproducten uit reststromen.

HoSt heeft naast het hoofdkantoor in Nederland kantoren in Amerika, Frankrijk, Letland, Polen, Duitsland en Engeland en meer dan 300 gebouwde installaties in meer dan 30 landen over vier continenten. Voor de door HoSt geleverde systemen, heeft HoSt 24/7 service- en onderhoudsteams.

GEÏNTERESSEERD?

Mail je cv en motivatie naar [email protected] Algemene vragen kunnen worden gericht aan Mariëtte Huis in `t Veld, internship coordinator; inhoudelijke vragen aan Gijs Olde Loohuis via +31(0)53 – 460 90 80.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!